Τάρτα με φράουλες

Υλικά για την τάρτα: 

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ

ένα φακελάκι βανίλια

2 αυγά

Υλικά για την γέμιση :

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

1 φακελάκι ζελέ

Για το γαρνίρισμα :

Σαντιγί έτοιμη

Φράουλες ωμές έτοιμες

Εκτέλεση : 

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια, και τη ζάχαρη σ’ ένα ταψάκι. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και βάζουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο, κρύο, κομμένο μικρά κομμάτια. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν πρώτα μικρά ψίχουλα και ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη, που δεν θα κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάλογο με την ταρτιέρα μας, υπολογίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, πιέζοντας καλά στις γωνίες να εφαρμόσει. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ίσια το τελείωμα. Καλύπτουμε το εσωτερικό με χαρτί ψησίματος και βάζουμε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια). Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10′-12′, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε άλλα 6′-7′, μέχρι να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε μέσα την μαρμελάδα φράουλα και από πάνω το ζελέ. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί γαρνίρουμε με την σαντιγή και τις φράουλες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.