TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Μαΐ 20, 2020
in Μαγειρική
Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν η φύση δίνει απλόχερα τους καρπούς,δεν έχεις παρά να το σεβαστείς και να αξιοποιήσεις με γεύσεις.

Τάρτα εποχής με ροδάκινα.  ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

 
ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1-2 ροδάκινα σε λεπτές φέτες για την πρώτη στρώση τής τάρτας
Κρέμα:
450 ml νερό
450 ml γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 βανίλιες
Γλασσο ζάχαρης:
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας νερό (και πάλι βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό ακόμη ή λίγο ακόμη άχνη)
Στόλισμα:
2-3 ροδάκινα σε φέτες
Εκτέλεση :
 Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε ζάχαρη-βούτυρο-αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη για τάρτα.  Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο και το απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιερα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινο.  Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά,ανάλογα με τον φούρνο.  Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί η ζύμη φτιάχνουμε την κρέμα.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό-γάλα-ζάχαρη-βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.  Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι νερό και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα.  Μόλις λοιπόν έχει ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε ζύμη και κρέμα.  Τέλος αφού έπεσε η θερμοκρασία και στα δύο απλώνουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα εκτός ψυγείου για μία ώρα και αφού έχει σταθεί η κρέμα και κρύωσε στρώνουμε τα ροδάκινα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και ρίχνουμε στα κενά ενδιάμεσα το γλασσο.  Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε γλασσο και πάνω από τα φρούτα.Βάζουμε ψυγείο για 2-3ώρες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.

ShareTweetShare

Related Posts

Κριτσίνια ολικής
Μαγειρική

Κριτσίνια ολικής

Ιαν 26, 2021
Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας
Μαγειρική

Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας

Ιαν 25, 2021
Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο
Μαγειρική

Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο

Ιαν 25, 2021
Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα
Μαγειρική

Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα

Ιαν 24, 2021
Σουφλέ με ψωμί του τοστ, πατάτα, μπέικον και τυρί
Μαγειρική

Σουφλέ με ψωμί του τοστ, πατάτα, μπέικον και τυρί

Ιαν 23, 2021
Σαγανάκι με ούζο
Μαγειρική

Σαγανάκι με ούζο

Ιαν 22, 2021
Next Post
Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Πώς να πλύνετε μόνοι σας τα χαλιά στο σπίτι

Πώς να πλύνετε μόνοι σας τα χαλιά στο σπίτι

Χαλιά για υγιεινό σπίτι: Πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Χαλιά για υγιεινό σπίτι: Πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd