TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Ιούλ 5, 2024
in Μαγειρική
Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Όταν η φύση δίνει απλόχερα τους καρπούς,δεν έχεις παρά να το σεβαστείς και να αξιοποιήσεις με γεύσεις!Τάρτα εποχής με ροδάκινα.ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!
ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1-2ροδάκινα σε λεπτές φέτες για την πρώτη στρώση τής τάρτας
Κρέμα:
450ml νερό
450ml γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 βανιλιες
Γλασσο ζάχαρης:
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας νερό (και πάλι βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό ακόμη ή λίγο ακόμη άχνη)
Στόλισμα:
2-3ροδάκινα σε φέτες
Εκτέλεση :
 Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε ζάχαρη-βούτυρο-αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη για τάρτα.  Ανοίγουμε με τον πλαστη ένα λεπτό φύλλο και το απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιερα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινο.  Ψήνουμε την ζύμη σε προ θερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.  Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί η ζύμη φτιάχνουμε την κρέμα.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό-γάλα-ζάχαρη-βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.  Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλιτζανάκι νερό και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα.  Μόλις λοιπόν έχει ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε ζύμη και κρέμα.  Τέλος αφού έπεσε η θερμοκρασία και στα δύο απλώνουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα εκτός ψυγείου για μία ώρα και αφού έχει σταθεί η κρέμα και κρύωσε στρώνουμε τα ροδάκινα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και ρίχνουμε στα κενά ενδιάμεσα το γλασσο.  Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε γλασσο και πάνω από τα φρούτα. Βάζουμε ψυγείο για 2-3ώρες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Εκλογές στη Βρετανία: Επίσημα πρωθυπουργός ο Στάρμερ – Έλαβε την εντολή από τον Κάρολο

Εκλογές στη Βρετανία: Επίσημα πρωθυπουργός ο Στάρμερ - Έλαβε την εντολή από τον Κάρολο

Ιταλία: Τέφρα και λάβα εκτοξεύουν τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι

Ιταλία: Τέφρα και λάβα εκτοξεύουν τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd