TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Μαΐ 20, 2020
in Μαγειρική
Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν η φύση δίνει απλόχερα τους καρπούς,δεν έχεις παρά να το σεβαστείς και να αξιοποιήσεις με γεύσεις.

Τάρτα εποχής με ροδάκινα.  ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

 
ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1-2 ροδάκινα σε λεπτές φέτες για την πρώτη στρώση τής τάρτας
Κρέμα:
450 ml νερό
450 ml γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 βανίλιες
Γλασσο ζάχαρης:
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας νερό (και πάλι βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό ακόμη ή λίγο ακόμη άχνη)
Στόλισμα:
2-3 ροδάκινα σε φέτες
Εκτέλεση :
 Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε ζάχαρη-βούτυρο-αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη για τάρτα.  Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο και το απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιερα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινο.  Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά,ανάλογα με τον φούρνο.  Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί η ζύμη φτιάχνουμε την κρέμα.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό-γάλα-ζάχαρη-βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.  Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι νερό και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα.  Μόλις λοιπόν έχει ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε ζύμη και κρέμα.  Τέλος αφού έπεσε η θερμοκρασία και στα δύο απλώνουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα εκτός ψυγείου για μία ώρα και αφού έχει σταθεί η κρέμα και κρύωσε στρώνουμε τα ροδάκινα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και ρίχνουμε στα κενά ενδιάμεσα το γλασσο.  Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε γλασσο και πάνω από τα φρούτα.Βάζουμε ψυγείο για 2-3ώρες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Πώς να πλύνετε μόνοι σας τα χαλιά στο σπίτι

Πώς να πλύνετε μόνοι σας τα χαλιά στο σπίτι

Χαλιά για υγιεινό σπίτι: Πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Χαλιά για υγιεινό σπίτι: Πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd