ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. φέτα σκληρή
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα
3 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C .
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπολ.
Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι
στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορείτε να παραλείψετε το φύλλο σφολιάτας και να γίνει πίτα μπατζινα, όσο πιο λεπτό στρώσετε μέσα σε ταψί τόσο πιο νόστιμη η πίτα θα γίνει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.