TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα μπατζίνα

Ιούλ 22, 2022
in Μαγειρική
Τάρτα μπατζίνα
Share on FacebookShare on Twitter
ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΖΙΝΑ…

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. φέτα σκληρή
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα
3 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C .
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπολ.
Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι
στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορείτε να παραλείψετε το φύλλο σφολιάτας και να γίνει πίτα μπατζινα, όσο πιο λεπτό στρώσετε μέσα σε ταψί τόσο πιο νόστιμη η πίτα θα γίνει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Κιμαδόπιτα
Μαγειρική

Κιμαδόπιτα

Νοέ 1, 2022
Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Νοέ 1, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 29, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Οκτ 28, 2022
Μηλόπιτα με σαντιγί
Μαγειρική

Μηλόπιτα με σαντιγί

Οκτ 28, 2022
Μαγειρική

Συκώτι γιουβέτσι στην γάστρα

Οκτ 27, 2022
Next Post
Γυμνά γεμιστά

Γυμνά γεμιστά

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Κολοκυθάκια σαλάτα

Κολοκυθάκια σαλάτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd