Ταρτα μπανάνα-σοκολατά

Υλικά για τη βάση :

2 συσκ. τριμμένο μπισκότο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 βανίλια

3 1/2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα :

1 κουβερτούρα

2 φλ. γάλα φρέσκο

1/2 φλ. κορν φλάουρ

1/2 φλ. ζάχαρη

4 κρόκους αυγών

2 κ. σ. βούτυρο

1 βανίλια

3 κ. σ. ρούμι

2 μπανανες κομμένες ροδέλες

1 φακ. σαντιγύ

1 φλ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση :

Φτιάχνετε τη βάση για το μπισκότο σε αποσπώμενη ταρτιέρα 28 εκ. . Και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Σ΄ενα κατσαρολάκι , ζεσταινετε το 1 1/2 φλ γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη να λιώσει. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το άλλο 1/2 φλ γάλα και το ρίχνετε κι αυτό. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις αρχίσει και δένει ρίχνετε εναν έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφού δέσει η κρέμα προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και το ρούμι. Σκεπάζετε με μεμβράνη που ακουμπα στην κρέμα για να μήν πιάσει πέτσα και αφήνετε να κρυώσει. Αφρατεύετε με το σύρμα και στρώνετε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη βάση μπισκότου. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις απλώνετε από πάνω. Τέλος χτυπάτε 1 φακ. σαντιγύ με το γάλα και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά) και στρώνετε πάνω από τις μπανάνες. Κράτησα λίγα τρίμματα κουβερτούρας όταν την έκοβα και έριξα από πανω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.