Ταλιατέλες στο φούρνο της Έφης
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
500 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
ένα μεγάλο κομμάτι φέτα τριμμένο με τα χέρια
1/2 ποτήρι γάλα
2 αβγά
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε βράζοντας τις ταλιατέλες. Στη συνέχεια θα τις σουρώσουμε και θα προσθέσουμε αλάτι (μπορείτε φυσικά να τις βράσετε σε αλατισμένο νερό-εγώ μπορώ να υπολογίσω καλύτερα την ποσότητα αλατιού με αυτόν τον τρόπο). Θα τις περάσουμε σε ζεστό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια θα τις ρίξουμε στο πυρέξ. Σε ένα βαθύ πιάτο θα χτυπήσουμε πρώτα τα αβγά, θα τα αλατίσουμε και θα προσθέσουμε το γάλα. Θα ανακατέψουμε και θα ρίξουμε το μείγμα αυτό πάνω στις ταλιατέλες. Επόμενο βήμα είναι να κόψουμε στη μέση κάθε φέτα από το σαλάμι αέρος και να τις προσθέσουμε κι αυτές στο πυρέξ. Τελειώνουμε την προετοιμασία, σκεπάζοντας με το τριμμένο τυρί το φαγητό μας. Ψήνουμε για λίγη ώρα στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθούν αβγά-γάλα-σαλάμι και τυρί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.