Τα παχυντικά φαγητά σε οδηγούν στην κατανάλωση αλκοόλ

Η νέα έρευνα επιβεβαίωσε τη χρόνια υποψία μας.

Η νυχτερινή μας ζωή μοιάζει πολλές φορές με ένα κύκλο. Μπορεί τη μία στιγμή να βρίσκεστε με την παρέα στο στέκι σας και να τρώτε μπέργκερ και την άλλη στιγμή σε κάποιο άλλο στέκι σας και να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Την επόμενη μέρα, μπορεί να ακολουθήσατε το αντίθετο αλλά επί της ουσίας ίδιο δρομολόγιο. Πρώτα ήπιατε αλκοόλ και μετά φάγατε μεγάλες ποσότητες φαγητού. Δεν μιλάμε για ένα απλό «τσίμπημα» αλλά για ολόκληρη γιορτή με πολλές, πολλές θερμίδες. Μην κάνεις τον ανήξερο, ξέρεις σε τι φαγητά αναφερόμαστε.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Penn State College of Medicine, το να τρως παχυντικά φαγητά, κάνει τον εγκέφαλό να προστάζει για ακόμα περισσότερα. Εκτός από την αγάπη σου για την πίτσα, όμως, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και την «όρεξη» για παραπάνω αλκοόλ. Οι τροφές αυτές όπως και το ποτό δημιουργούν την ίδια αντίδραση στον εγκέφαλό σου και για το λόγο αυτό, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Σκέψου τη φορά εκείνη που έκανες μπάρμπεκιου. Πόσες μπίρες ήπιες; Αρκετές. Αυτό, ονομάζεται binge drinking και οφείλεις να το ξέρεις για να μην ξεπερνάς τα όρια. Επίσης, θυμάσαι πόσες φορές γύρισες από κάποια έξοδο και πήγες για βρώμικο; Μεταξύ μας, αυτές είναι πολλές. Να ξέρεις, πάντως, πως δεν σε κρίνουμε αλλά παράλληλα ελπίζουμε να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο: