Τα κέρατα της Μαίρης

Τα κέρατα της Μαίρης

Υλικά:

 
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
15 πιπεριές κέρατο
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια
2 καρότα τριμμένα
150 γρ. φέτα
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια ντοματοχυμο το ένα για τον κιμά και το άλλο για το ταψί
αλατι
πιπέρι
μπαχάρι
6 πατάτες
ελαιόλαδο για τον κιμά και
σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση :
Αρχίζετε αδειάζοντας τις πατάτες να είναι έτοιμες για γέμισμα, και ξεφλουδίζετε την μελιτζάνα και την κόβετε κιβακια. Πατάτες και μελιτζάνα τα τηγανίζετε ελαφρώς, και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς σας. καθαρίζετε τα κέρατα και τα πλένετε να στραγγίσουν.  Σε μια κατσαρολιτσα σοτάρετε τον κιμά με το σκορδάκι και το κρεμμύδι, όταν είναι έτοιμα ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι, όταν βράσουν για κανένα 10 λεπτό ρίχνετε το τριμμένο καρότο και αν θέλετε και μια πιπεριά κέρατο κομμένη σε μικρά κυβακια. περιμένετε να φύγουν τα υγρά από τον κιμά και μόλις τον σβήσετε ρίχνετε τα κυβακια μελιτζάνας, όταν έχει κρυώσει λιγάκι ρίχνετε και το κομμάτι φέτας τριμμένο με τα δάχτυλα σας.  Γεμίζετε τα κέρατα σας και τις πατάτες και ρίχνετε από πάνω αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο το δεύτερο ποτήρι ντοματοχυμο.  Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς για μια ωρίτσα περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ