Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κατέθεσαν αίτημα για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2023 σε περιοχές της Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρουν, τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Αγιόκαμπο και την Ποταμιά Αγιάς Λάρισας αλλά και τη Μαγνησία, ανέδειξαν την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ταυτόχρονα, γέφυρες που καταστράφηκαν από τον Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023 βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια αποκατάστασης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να κληθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Ο.Δ.Υ.Θ., οι Δήμαρχοι των πλημμυρόπληκτων περιοχών και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, καθώς μέχρι σήμερα απουσιάζει η στοιχειώδης ενημέρωση για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ η Θεσσαλία κινδυνεύει άμεσα από πλημμυρικά φαινόμενα.


































