Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα εργατικά σωματεία του Νομού μας:

Συνδικάτο ¨Γάλα-Τρόφημα-Ποτά¨- Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων – Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστώ¨, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., αποφάσισαν την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε συνάδελφο, σιναδέλφισσα,  προς τις διοικήσεις των σωματείων, μαζικούς Φορείς του κινήματος στο Νομό μας, σε  κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους.

Με αφορμή την κινητοποίηση οι Διοικήσεις των παραπάνω σωματείων,  σημειώνουν τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει τo γκάζι της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο καλοκαίρι πήραμε μια πρώτη δόση από αντεργατικά μέτρα, ενώ έπεται συνέχεια όπως ήδη φαίνεται και μπροστά στη ΔΕΘ.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν και με το τελευταίο ίχνος εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην ασύδοτη δράση των μεγαλοεργοδοτών και τους εργαζόμενους απροστάτευτους από την ληστρική εκμετάλλευση. Αυτή είναι η “κανονικότητα” που θέλουν να ζούμε.

Απέναντι σε αυτή τη συνέχεια της αντιλαϊκής επίθεσης είναι ανάγκη να οργανώσουμε τη δική μας απάντηση.

Έχουμε τη δύναμη, γι΄αυτό εντείνουν την καταστολή, σχεδιάζουν να βάλουν νέα εμπόδια στην οργανωμένη συλλογική δράση και αγώνα, στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, ταξικό, διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Υψώνουμε το ανάστημά μας, συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

Για τον σκοπό αυτό δρομολογούμε λεωφορεία με αναχώρηση στις 13:30 μ.μ. το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη από την Πλ. ¨Εθνικής Αντίστασης¨ (από την Οδό Β.Τσιτσάνη).