Σύλλογος Φωτογράφων Νομού Τρικάλων: Θέλουμε να αποτυπώσουμε τις αναμνήσεις των παιδιών στα σχολεία

Θέματα που έχουν προκύψει με τη φωτογράφιση των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στα σχολεία γενικότερα συζήτησαν οι εκπρόσωποι των Τρικαλινών Φωτογράφων με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Μπαλοδήμου Κοτρώνη και την διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κ. Πελίγκου.Όπως ανέφεραν η πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Φωτογράφων Βάσω Οικονόμου και τα μέλη κ.κ. Μάνθος και Φλούλης, οι παιδικοί σταθμοί έχουν να φωτογραφηθούν τουλάχιστον 3 χρόνια. Η επικοινωνία με τους φωτογράφους είναι δύσκολη δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ως εκ τούτου μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατή η φωτογράφηση των παιδιών.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι αποτυπώσουμε φωτογραφικά τις αναμνήσεις των παιδιών, αναμνήσεις που θα τους θυμίζουν τα ξένοιαστα χρόνια της παιδικής τους ηλικίας. Στιγμές, γιορτές, αναμνηστικά κ.α. που θα μπορούν να τις κρατούν ως αρχείο στο άλμπουμ της ζωής τους» αναφέρει η κ. Οικονόμου.

Η συζήτηση με τις κ. Κοτρώνη και Πελίγκου ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Αναφορά έγινε και στου φωτογράφους οι οποίοι μπαίνουν και φωτογραφίζουν στα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, όντας παράνομοι όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου Φωτογράφων Νομού Τρικάλων. «Αυτό θα πρέπει να σταματήσει πια» τονίζει η κ. Οικονόμου.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα δημοτικά σχολεία όπου όμως η φωτογράφιση γίνεται με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Το μήνυμα των Τρικαλινών Φωτογράφων είναι ότι θα πρέπει να εμπιστεύονται τους πιστοποιημένους και νόμιμους επαγγελματίες για τη φωτογράφηση των παιδιών τους.