1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
λίγα κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 πιπεριές χοντροκομμένες
1 καρότο ροδέλες
1 ντομάτα σε κύβους
1 ποτήρι τοματοχυμό
1 κ.σ. ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 πακέτο κριθαράκι
αλατοπίπερο
μπαχάρι
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση :
Παίρνουμε συκώτι καθαρισμένο από την μεμβράνη που έχει απ έξω το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε. Σε μια γάστρα βάζουμε το συκώτι και όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι. ψήνουμε στους 200 για μια ώρα περίπου. Ανοίγουμε στην μισή ώρα να γυρίσουμε το συκώτι και να δούμε αν θέλει κι άλλο λίγο νεράκι. Όταν περάσει η μια ώρα ρίχνουμε το κριθαράκι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για 15 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε το φαγακι μας και το αφήνουμε για μισή ωρίτσα να παρει το κριθαράκι μας όλα τα υγρά.