Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς κατά του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών που διαδηλώνουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μάη και ώρα 1 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την απαίτησή τους να μην κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργείου Παιδείας. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο -ακόμα περισσότερο- σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει την κατάπτυστη τροπολογία, που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι. Να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς απαιτούμε:

*Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

*Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

*Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

*Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

*Να μπει φραγμός στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη