Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων την Κυριακή η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων θα βρεθεί τις επόμενες μέρες η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου με αφορμή και την τοποθέτηση της Νέας Διοίκησης.Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε την πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και πρώην αντιδήμαρχο Τρικκαίων Ντίνα Δήμα να τεθεί ως επικεφαλής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι  μέλος του Δ.Σ. ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων- οφθαλμίατρος Νίκος Σακκάς και ο νοσηλευτής Βαγγέλης Κολώνας επίσης μέλος, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Από το 1992

Το Θεραπευτήριο λειτουργεί επισήμως από τις 7 Οκτωβρίου 1992, στο χώρο που προσέφερε η κοινότητα του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σπίτι και μία φιλόξενη αγκαλιά για τα 85 και πλέον άτομα τα οποία φιλοξενεί. Πρόκειται για ανθρώπους μοναχικούς, με πολλά προβλήματα υγείας, ανθρώπους που δεν έχουν συγγενείς οι οποίοι να μπορούν να τους φροντίζουν και φιλοξενούνται εδώ.

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων  μετά την υπαγωγή του, με την ονομασία «Παράρτημα ΑμεΑ Τρικάλων», στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας (Κ.Κ.Π.Π.Θ.) και την συγχώνευσή του το 2013 (Ν.4109/2013) με τις υπόλοιπες κρατικές προνοιακές Δομές της Θεσσαλίας, έπαψε να αποτελεί ένα αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. και διοικείται από το έτος 2014 από το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας.

Απολογισμός

Η απερχόμενη Διοίκηση, περιόδου 2015-2019, είναι η 2η χρονικά Διοίκηση μετά την υπαγωγή του στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες με ανακοίνωσή του ο Α’ Αντιπρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας Παναγιώτης Ραχιώτης προέβη σε έναν εκτενή απολογισμό των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης.