Στο Νεραϊδοχώρι 7-8-9 Ιουλίου η 9η Πανθεσσαλική Συνάντηση 4×4-«Η εκδήλωση θα προσφέρει πλούσιο θέαμα» υπόσχεται ο Νίκος Μητσιάδης, Γραμματέας της Λέσχης Τρικάλων

Λάσπη, μαρσαρίσματα κι εντυπωσιακές δεξιότητες… Το να οδηγείς ένα 4×4 είναι «μαγκιά» (με την καλή έννοια). Μιλάμε για οδήγηση σε αγώνες κι εκτός δρόμου διαδρομές, οδήγηση σε λάσπη και σε χιόνι, χωρίς να… κολλάς σε εμπόδια που θα σταματούσαν ένα κοινό αυτοκίνητο.  Η Λέσχη 4X4 Τρικάλων ετοιμάζεται να μας εντυπωσιάσει με ένα πλούσιο θέαμα κατά τη διοργάνωση της επόμενης μεγάλης εκδήλωσης που δεν είναι άλλη από την κοπή πίτας της Λέσχης μας είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και πλούσιο θέαμα! Πρόκειται για την 9η Πανθεσσαλική Συνάντηση 4×4. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-8-9 Ιουλίου στο Νεραιδοχώρι Τρικάλων. Η συνάντηση αυτή ξεκίνησε από τις 4 Λέσχες της Θεσσαλίας, της Λέσχης Τρικάλων – Λάρισας – Καρδίτσας και Βόλου και πλέον τείνει να μετατραπεί σε μία  διοργάνωση πανελλαδικού επίπεδο.

Για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση αλλά και τις ιδιαιτερότητες της Λέσχης 4×4 μιλήσαμε με τον γραμματέα της Νίκο Μητσιάδη σε συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

Ο Νίκος Μητσιάδης

-κ. Μητσιάδη, πότε ιδρύθηκε η Λέσχη 4×4  στα Τρίκαλα;

Το 2007 ιδρύθηκε το σωματείο, με μη κερδοσκοπικό σκοπό με την επωνυμία ‘ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’ και με το διακριτικό τίτλο ‘ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΤΡΙΚΑΛΩΝ’.

-Ποιοι είναι οι σκοποί της;

Σκοπός της Λέσχης 4χ4 Τρικάλων είναι:

α) Η διάδοση, η προώθηση και η καλλιέργεια της ιδέας της οδήγησης τετρακίνητων οχημάτων, των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με αυτά και της τετρακίνησης εν γένει σε όλες της τις μορφές: συγκοινωνιακή, περιηγητική, αθλητική, ψυχαγωγική, συνδικαλιστική, πολιτιστική, κοινωνική,

β) Η συνεισφορά και η συνδρομή στο κοινωνικό σύνολο, όπου και όταν απαιτηθεί, κατόπιν πάντα συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές, στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών και φαινόμενων ή καταστροφών, όπως πυρκαγιάς, πλημμυρών, χιονοπτώσεων, αποκλεισμός περιοχών κτλ.

γ) Η εκπαίδευση και η ενημέρωση κατόχων ή υποψηφίων κατόχων τετρακίνητων οχημάτων για σωστή κι ασφαλή οδήγηση των τετρακίνητων οχημάτων σε διάφορες συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου (λάσπη, βροχή , χιόνι κτλ.), για τεχνική κατάρτιση και για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και προβλημάτων, που μπορεί να ανακύψουν κατά την οδήγηση εκτός δρόμου.

δ) Η συνεργασία με άλλα σωματεία και δημόσιες υπηρεσίες, προς επίτευξη του κοινού στόχου. Η δημιουργία επαφών με φυσικά πρόσωπα, κατόχους τετρακίνητων ανά την Ελλάδα, τα οποία δύναται να αιτούνται την προσκόλληση τους σε δραστηριότητες του Συλλόγου.

ε) Η σωστή ενημέρωση των κατόχων ή υποψηφίων κατόχων τετρακίνητων οχημάτων ή αποδεκτών διαφημίσεων ή προτάσεων, ως καταναλωτών, σχετικά με τα τετρακίνητα οχήματα, τα ανταλλακτικά αυτών και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά.

To  Δ.Σ. της Λέσχης 4×4 Τρικάλων

Το Δ.Σ της Λέσχης 4×4 Τρικάλων:

Ο Ταμίας Μιχάλης Ντότας

– Οι σκοποί έχουν αλλάξει από την ίδρυση της Λέσχης μέχρι σήμερα; Τι στοχεύετε με τη λειτουργία της;

-Τα πράγματα σχετικά με τη λειτουργία της Λέσχης μας δεν έχουνε αλλάξει κατά πολύ. Ο σκοπός , τα μέσα ,  οι περιορισμοί  του σωματείου παραμένουν τα ίδια.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι τα μέλη και οι πόροι της Λέσχης τα οποία λόγω κρίσης έχουνε μειωθεί.

-Πόσα μέλη αριθμεί;

-Τα μέλη που αριθμεί η Λέσχη 4χ4 Τρικάλων είναι περίπου 50 , o αριθμός τους είναι μικρός για τον λόγο που αναφέραμε παραπάνω… λόγω οικονομικής κρίσης.

-Από πού προέρχονται τα έσοδά του;

-Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και τα χρήματα λειτουργίας του είναι βασικά από τις συνδρομές των μελών κι από χορηγίες. 

-Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

-Τα γραφεία μας είναι διπλά στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων, στο πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη και λειτουργούν κάθε Πέμπτη μετά τις 20.00.

-Ποιο είναι το κοινό σημείο που ενώνει τα μέλη της;

-Το κοινό σημείο που ενώνει τα μέλη της Λέσχης είναι κατά κύριο λόγο τα  τετρακίνητα οχήματα, οι φιλίες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των μελών, η αγάπη για τη φύση, η αδρεναλίνη που έχεις όταν οδηγείς ένα τέτοιο όχημα ειδικά σε κάποιο αγώνα και οι εκδρομές που διοργανώνουμε .

Ο αντιπρόεδρος Μπάμπης Μουτσιάκας

-Λάσπη, μαρσαρίσματα και εντυπωσιακές δεξιότητες… Το να οδηγείς ένα 4x4 είναι «μαγκιά» (με την καλή έννοια);

Το να οδηγείς ένα τετρακίνητο όχημα ναι είναι «μαγκιά» με την καλή έννοια πάντα. Μιλάμε για οδήγηση σε αγώνες και εκτός δρόμου διαδρομές και όχι απλά μια βολτίτσα μέσα στην πόλη. Υπάρχουνε κάποια πλεονεκτήματα όπως το ότι μπορείς να πας σε εκτός δρόμου διαδρομή, να οδηγήσεις σε λάσπη και σε χιόνι χωρίς να κολλήσεις όπως θα γινόταν με ένα κοινό αυτοκίνητο.  Είναι μαγκιά γιατί θέλει αυτό που λένε να έχεις «χέρια», να ξέρεις καλά το αυτοκίνητό σου, τις δυνατότητές του, να μην φοβάσαι και έτσι  να μπορέσεις να μπεις να οδηγήσεις σε έναν αγώνα με 4χ4 ή  ακόμη και να βγεις εκτός δρόμου διαδρομή και τέλος είναι και ωραία η αίσθηση οδηγείς από πιο ψηλά!

-Οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον για την τετρακίνηση; Υπάρχουν γυναίκες μέλη;

Οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον για τα 4x4 και είναι μεγάλο το κοινό των γυναικών που παρακολουθούν τους αγώνες και τις επιδείξεις των τετρακίνητων οχημάτων. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια μερικές από αυτές συμμετέχουνε και στους αγώνες ή τις επιδείξεις. Δυστυχώς στη Λέσχη μας δεν έχουμε ακόμη οδηγό γυναίκα σε 4χ4.

-Η κοπή πίτας σας είναι από τις εντυπωσιακότερες εκδηλώσεις που προσφέρουν πλούσιο θέαμα… Η επόμενη εκδήλωσή σας πότε είναι  και πού;

-Πράγματι η κοπή πίτας της Λέσχης μας είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και πλούσιο θέαμα! Την φετινή χρονιά έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε την 9η Πανθεσσαλική Συνάντηση 4χ4. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-8-9 Ιουλίου 2017 στο Νεραιδοχώρι Τρικάλων. Η συνάντηση αυτή ξεκίνησε από τις 4 Λέσχες της Θεσσαλίας: της Λέσχης των Τρικάλων – της Λάρισας – της Καρδίτσας και του Βόλου. Πλέον, τείνει να γίνει σε Πανελλαδικό επίπεδο. Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μας.

Ο πρόεδρος της Λέσχης 4×4 Τρικάλων Αποστόλης Νιαβής

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 7-7-17: Υποδοχή και καλωσόρισμα των τετρακίνητων με τα πληρώματα τους μετά της 6 το απόγευμα.

Σάββατο 8-7-17: Υποδοχή των υπόλοιπων πληρωμάτων και βολτίτσα με τα τετρακίνητα μέσα στα δάση του Νεραιδοχωριου για να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο. Θα σταματήσουμε για φωτογραφίες και για παιχνίδι με τα 4χ4. Επιστροφή στο χωριό και ελεύθερος χρόνος . Το απόγευμα διαγωνισμός «κρεμάσματος 4χ4». Το βράδυ ζωντανή λαικοδημοτική βραδιά και καλό φαγητό μέχρι πρωί.

Κυριακή 9-7-17Το πρωί κερνάμε καφεδάκι και κατευθυνόμαστε στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες για παιχνίδι και επίδειξη ικανοτήτων με πλούσιο θέαμα από τα τετρακίνητα θηρία! (Έχουμε κανονίσει ξενοδοχεία για την εκδήλωση με καλές τιμές και θα υπάρχει και η δυνατότητα για ελεύθερο camping). (Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. του Δ.Σ.)

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον μέγα χορηγό μας την εταιρεία Espresse Portioli για την υποστήριξη του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, τον βασιλιά του καφέ Νίκο Παππά που με τη χορηγία του μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας!

Βιογραφικό

Ο Νίκος Μητσιάδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός  του τμήματος Μηχανολογίας  της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Είναι χειριστής Μηχανημάτων Έργων με Διπλώματα Κατηγοριών Α΄ Μοτοσικλετών, Β΄ (Αυτοκινήτου- Ημιφορτηγού),  Γ΄( Φορτηγού),  Δ΄( Λεωφορείου), Ε΄(Βαρέων Οχημάτων).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων, Φορολογικά ζητήματα Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικές Παρεμβάσεις, Τράπεζες-Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί κι Εφαρμογές Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στην Σύγχρονη Επιχείρηση.

Είναι γραμματέας της Λέσχης 4Χ4 Τρικάλων.

-Πρόκειται για ένα… ακριβό χόμπι; Κοστίζει η συντήρηση ενός αυτοκινήτου 4x4;

Πρόκειται για ένα ακριβό χόμπι για το λόγο ότι τα περισσότερα τετρακινητα είναι αρκετα μεγάλου κυβισμού, οπότε συνεπάγεται πολλά καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες κτλ.  Ακόμη για να γίνει μια μετατροπή στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορει να εχει μεγαλύτερες εκτος δρόμου δυνατότητες, εχει υψηλό κοστολόγιο και τελος από τις καταπόνησεις των οχηματων βγαίνουν ζημιές οι οποίες κι αυτές έχουν αρκετά μεγάλο κόστος επισκευής.

Η κρίση σας έχει επηρεάσει; Γνωρίζω ότι τα μέλη ήταν περισσότερα παλιότερα.

Η κρίση φυσικά και μας έχει επηρεάσει.Πολλά από τα μέλη έχουν αποχωρίσει, άλλοι έχουνε πουλήσει τα 4χ4 τους κι έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκδρομές και οι διοργανώσεις αγώνων και γενικά των εκδηλώσεων.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Μητσιάδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός  του τμήματος Μηχανολογίας  της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Είναι χειριστής Μηχανημάτων Έργων με Διπλώματα Κατηγοριών Α΄ Μοτοσικλετών, Β΄ (Αυτοκινήτου- Ημιφορτηγού),  Γ΄( Φορτηγού),  Δ΄( Λεωφορείου), Ε΄(Βαρέων Οχημάτων).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων, Φορολογικά ζητήματα Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικές Παρεμβάσεις, Τράπεζες-Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί κι Εφαρμογές Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στην Σύγχρονη Επιχείρηση.

Είναι γραμματέας της Λέσχης 4Χ4 Τρικάλων.