Στις αρχές Απριλίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΓΝΤ – Υπουργείου Υγείας

Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου 2024, στο «Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων» και στο «Μουσείο Τσιτσάνη» το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – Σ.Α.Ε.Κ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Το Πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο, από τη Σ.Α.Ε.Κ Γ.Ν. Τρικάλων, για τις Επαγγελματικές δομές κατάρτισης ανά την επικράτεια, προσδοκά να αποτελέσει εφαλτήριο θεσμοθέτησης καθώς και κοιτίδα για ουσιαστική και δημιουργική επιστημονική συνάντηση, ευελπιστώντας να αποτυπώσει τις υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών.

Θέτοντας ως τίτλο του Συνεδρίου την «Επείγουσα Αντιμετώπιση Ασθενούς και Επαγγελματική Εκπαίδευση – Προκλήσεις & Καινοτομίες» δημιουργείται ένας ενδιαφέρον και πολύπλευρος συγκερασμός για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα διαπραγματευτούν, θα διαμορφώσουν και θα αποτυπώσουν θέματα που συνθέτουν τον Προνοσοκομειακό και Ενδονοσοκομειακό χώρο Αντιμετώπισης Επειγόντων περιστατικών, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε ένα δυναμικό περιβάλλον με προκλήσεις και καινοτομίες.

Συνάμα, η αδιαμφισβήτητη ανάγκη της ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων κάθε επαγγελματία υγείας, αλλά και των εν δυνάμει μελλοντικών συναδέλφων των δομών επαγγελματικών σχολών, που αλληλεπιδρούν με την παροχή επείγουσας αντιμετώπισης ασθενών, αναμφίβολα θα βρει πεδίο αποστράγγισης γνώσεων μέσα από την ανάπτυξη διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζών, κλινικών φροντιστηρίων–hands on, καθώς και από τη διεξαγωγή διαγωνισμού καταρτιζόμενων σε ρεαλιστικά σενάρια αντιμετώπισης καταστάσεων επειγόντων, όπου θα μετουσιώσουν το γνωστικό υπόβαθρο σε πράξεις.

Στην επικείμενη Επιστημονική συνάντηση, θα παρουσιαστούν δεδομένα ως προς το κλινικό και επιστημονικό επίπεδο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς και θα συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία επιμόρφωσης σε νέες πρακτικές αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.