Στις 26 Ιουνίου αναχωρεί επιτέλους για τη Γερμανία η μικρή Ραφαέλα – Οι ευχές όλων μας μαζί της

Σε αυτή τη φάση διευθετούνται οι λεπτομέρειες της αναχώρησης. Η ημερομηνία έχει κλείσει για την Παρασκευή, 26 Ιουνίου.

Μετά από μία μεγάλη περίοδο αναμονής κι ενώ εδώ και καιρό φαινόταν ότι έχουν λυθεί τα θέματα που εκκρεμούσαν η μικρή Ραφαέλα από τα Τρίκαλα παραμένει ακόμη στην Ελλάδα. Χρειάστηκαν παρεμβάσεις, πιέσεις, ικεσίες, παρακάλια, φωνές και καυγάδες από τους οικείους της (η μητέρα της Αντιγόνη Γάτου έδωσε μάχη πραγματική), αλλά και τη στήριξη χιλιάδων ανθρώπων για να λυθούν επιτέλους τα θέματα και να οριστεί ημερομηνία για την αναχώρηση της μικρής στη Γερμανία όπου κι αναμένεται να εγχειριστεί και να νοσηλευτεί κατόπιν σε κέντρο αποκατάστασης.

Μία ιστορία που συγκίνησε το πανελλήνιο. Ένα κοριτσάκι λίγων μηνών που γνώρισε την απανθρωπιά και τις σκοπέλους της γραφειοκρατίας από τη μία, αλλά και την αγάπη και την αγκαλιά από την άλλη αφού στάθηκαν στο πλευρό τις χιλιάδες άνθρωποι κι ενώ δεν τη γνώριζαν άνοιξαν την αγκαλιά τους, προσευχήθηκαν να γίνει καλά και πρόσφεραν στον έρανο  που έγινε.

Διευθετούνται οι λεπτομέρειες

Σε αυτή τη φάση διευθετούνται οι λεπτομέρειες της αναχώρησης. Η ημερομηνία έχει κλείσει για την Παρασκευή, 26 Ιουνίου. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μη σταθούν εμπόδια. Αυτή τη φορά να πάρει το δρόμο για το εξωτερικό και να γίνει καλά.

Έχει τις προσευχές όλων μας μαζί της…

Η ιστορία της μικρής που συγκίνησε το πανελλήνιο

Παρακολουθούμε την… πικρή ιστορία της μικρής Ραφαέλας εδώ και 7 περίπου μήνες. Μία ιστορία που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα τροχαίο όπου το μόλις λίγων μηνών κοριτσάκι από τα Τρίκαλα τραυματίστηκε σοβαρά. Η περίπτωσή της αντιμετωπίστηκε με κρανιεκτομία κι έκτοτε νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όλο αυτό το διάστημα η ιστορία της έχει γίνει γνωστή από την περιπέτειά της, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει η γραφειοκρατία στη βελτίωση της υγείας της. Χρειάστηκαν παρεμβάσεις για να επανέλθει από την ΜΕΘ Ενηλίκων στη ΜΕΘ παίδων και πολλές πιέσεις για να πάρει η οικογένεια το χαρτί του φυσιάτρου που λέει ότι απαιτείται μεταφορά σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού για θεραπεία κι αποκατάσταση. Κι όταν όλα αυτά λύθηκαν επιτέλους κι όλοι χαρήκαμε, ένα νέο εμπόδιο μπαίνει στην ελπίδα. Η μικρή Ραφαέλα δεν μπορεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό γιατί  το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει καθόλου εμπειρία σε σχέση με κρανιεκτομημένους ασθενείς. Τελικά το θέμα λύθηκε με αεροδιακομιδή από το ΕΚΑΒ της Γερμανίας κι όταν αντιμετωπίστηκε αυτό μπήκαν νέα εμπόδια οικονομικής φύσης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας χρήματα… Κι όμως η Ραφαέλα είναι ακόμη εδώ και μετά από όλα αυτά κι άλλα πολλά τα οποία δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε ακόμη τελικώς ορίστηκε η ημερομηνία.