Σταφιδορυζόπιτα («μαμαδίστικη» συνταγή)
Υλικά
- Για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι
- μία πρέζα αλάτι
- 1 φλ. μικρό ελαιόλαδο
- νερό 1.5 ποτήρι περίπου
Για τη γέμιση
- 1/2 κ. ρύζι καρολίνα (βρασμένο και στραγγισμένο)
- 250 γρ. σταφίδες
- ένα ποτήρι ζάχαρη(αν τη θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε)
- λίγη κανέλα
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για να κάνουμε τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μαζί σε ένα μπολ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε επτά μπαλάκια.Ανοίγουμε τρία φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί λαδώνοντας το καθένα.
Ακολούθως, βάζουμε το 1/3 της γέμισης,ανοίγουμε φύλλο το άλλο 1/3 της γέμισης,πάλι φύλλο την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα δυο φύλλα λαδώνοντας τα,χαράζουμε τα κομμάτια και ψήνουμε στους 180° για 45′ με 50′.
Καλή επιτυχία.
Ευχαριστούμε τη Ρένα Μπάου για την αγαπημένη συνταγή που μας έστειλες.