Στα Τρίκαλα τα σχολικά γεύματα τα… έφαγε η γραφειοκρατία

Ουδέν νεότερον σχετικά με την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος σίτισης μαθητών των δημοτικών σχολείων, των γνωστών «σχολικών γευμάτων» στα Δημοτικά που έχουν επιλεγεί για τα Τρίκαλα.«Ο πρώτος πάροχος που του είχε ανατεθεί η παρασκευή και διάθεση των γευμάτων εξέπεσε του δικαιώματος του μετά από ένσταση που είχαν υποβάλλει οι ανταγωνιστές του. Η διαδικασία επαναλήφθηκε και ανατέθηκε σε νέο πάροχο. Αναμένεται η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας η οποία δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα» αναφέρει σχετικά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης ο οποίος συμπληρώνει «Εκτίμηση δική μου είναι ότι θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. Αυτό εκτίμησε και ο Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τρίκαλα».

Κατά πως φαίνεται τα σχολικά γεύματα στα Τρίκαλα τα έφαγε η γραφειοκρατία, όπως σχολιάζει σχετικά ο κ. Μπουλούμπασης.

Ο κ. Μπουλούμπασης

Τα σχολεία

Τα σχολεία των Τρικάλων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι: το 13ο Δημοτικό Σχολείο, το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 16ο  Δημοτικό Σχολείο, το 20ο Δημοτικό Σχολείο, το 24ο  Δημοτικό Σχολείο, το 25ο Δημοτικό Σχολείο, το 17ο Δημοτικό Σχολείο, το 18ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο  Δημοτικό Σχολείο, το 22ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Γλίνους, Διαλεκτού, Κεφαλόβρυσου, Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, Μεγάρχης, Παλαιόπυργου, Πατουλιάς και Ριζώματος.

Στόχος

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κι αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Την προετοιμασία των γευμάτων έχουν αναλάβει εταιρείες ή Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.).