Στα Τρίκαλα οι νέοι τηρούν τα έθιμα… παρά το 5G

Μπορεί να ζούμε στην πρώτη ηλεκτρονική πόλη της Ελλάδας και τα Τρίκαλα να κινούνται σε ρυθμούς 5G, αλλά οι νέοι εδώ αγαπούν τα έθιμα και τα τηρούν ευλαβικά. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον γάμο όπου το έθιμο του καθρέπτη είναι από εκείνα που όχι μόνο δεν έσβησαν στο χρόνο αλλά οι νέοι τα τιμούν και τα… απολαμβάνουν ως μέρος της τελετής του γάμου.

Παραμονές του γάμου στέλνει ο γαμπρός στη νύφη τα δώρα του. Κυριάρχο δώρισμα ο καθρέφτης που η νύφη θα βάνει στο δωμάτιο του στολίσματος και μπροστά του θα την στολίσουν και τελευταία φορά θα καθρεφτιστεί πριν φύγει από το σπίτι της. Στα Τρίκαλα, ο καθρέφτης αποτελεί δώρισμα της πεθεράς στη μέλλουσα νύφη της. Το καθρέφτη τον πάνε οι βλάμηδες του γαμπρού στο σπίτι της κοπέλας για να μην την δει ο γαμπρός κατά το έθιμο κι εκεί στήνεται γλέντι με πολλά..παρατράγουδα.

Οι φωτό είναι από το γάμο του Νίκου Ρώσιου και της Παναγιώτας Μήνα που σε λίγα 24ωρα θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.. Τους ευχαριστούμε που μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή και τους ευχόμαστε να είναι πάντα ευτυχισμένοι.