TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπιτικές σταφίδες

Σεπ 10, 2023
in Μαγειρική
Σπιτικές σταφίδες
Share on FacebookShare on Twitter
Σπιτικές σταφίδες…
Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα.  Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έφτιαξα όμως από μικρό παιδί έβλεπα την μανούλα μου πώς τις έκανε και ήταν σαν να τις είχα κάνει εκατό φορές.

Υλικά
Σταφύλια σουλτανίνα
4 κουταλιές της σούπας στάχτη
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
Καμιά δεκαριά δαφνόφυλλα για το φούρνισμα
Εκτέλεση
Διαλέγουμε γερά και όμορφα σταφύλια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε το ενάμιση λίτρο νερό με την στάχτη, αφήνουμε να βράσει περίπου ένα τέταρτο και ξαφρίζουμε.  Στην συνέχεια σουρώνουμε τέσσερις-πέντε φορές.  Μέσα σε αυτό το ζουμί ανακατεύουμε το λάδι (αλισίβα), βουτάμε τα σταφύλια σε αυτό και τα τοποθετούμε σε ταψί.  Αφού έχουμε πρώτα βάλει από κάτω εφημερίδαη ή χαρτί κουζίνας.  Σκεπάζουμε με το τούλι και περιμένουμε μερικές εβδομάδες μέχρι να ξεραθούν.  Ανά δύο με τρεις ημέρες γυρίζουμε τα σταφύλια μας. Όταν πια θα έχουν γίνει οι σταφίδες θα τις βγάλουμε από το τσαμπί τους θα τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με μπόλικα δαφνόφυλλα και θα τις ψήσουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς ίσα να πάρουν όμορφο χρώμα για να κάνουμε μία ωραία κορα από έξω. Θα γίνουν σαν του εμπορίου αλλά με περισσότερη νοστιμιά. Θα φυλάξουμε σε μεταλλικό κουτάκι.
Σημ.: Αυτός που δεν θέλει να βάλει στάχτη μπορεί να ανακατέψει μία πολύ καλά γεμάτη κουταλιά της σούπας ποτάσα.  Καλό είναι βέβαια να μην επιχειρήσετε εφέτος να φτιάξετε σταφίδες γιατί ο ήλιος δεν καίει πια και εγώ οριακή ήμουν με το χρόνο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Μερέντα sticky buns
Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σεπ 15, 2023
Γλυκό κουταλιού καρότο
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού καρότο

Σεπ 14, 2023
Next Post
Τι να κάνετε όταν το παιδί σας βάζει τα κλάματα με το που το αφήνετε στον παιδικό σταθμό

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας βάζει τα κλάματα με το που το αφήνετε στον παιδικό σταθμό

Πέντε εκδρομές στη φύση για να νιώσουμε και να δούμε το φθινόπωρο

Πέντε εκδρομές στη φύση για να νιώσουμε και να δούμε το φθινόπωρο

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd