TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπετζοφάι

Σεπ 29, 2022
in Μαγειρική
Σπετζοφάι
Share on FacebookShare on Twitter

Η λέξη σπετζοφάι προέρχεται από τη συνένωση της ιταλικής λέξης spezz(atino) για το κοκκινιστό με τη λέξη φαΐ. η ότι περιέρχεται από τη λέξη σπέτζες, όπως λένε τις πιπεριές σε διάφορα μέρη.

ΥΛΙΚΑ :
Λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες(όσα θέλουμε).
Πιπεριές διάφορες(όποιες και όσες θέλουμε).
2 Πράσα σε λεπτές ροδέλες μόνο το άσπρο
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή 4 ντομάτες και λίγο πελτέ .
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 μελιτζάνα προαιρετικά
Ελαιόλαδο.
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρουμε τα λουκάνικα και τα βγάζουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι κρεμμύδι πράσο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνω το κονκασέ , σβήνω με κρασί και βάζω λίγο νερό και αλατοπίπερο. Ρίχνω τα λουκάνικα και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βράσει.
Απλά κοιτάμε να μην έχει παραπήξει η σάλτσα για να έχουμε και κάπου να υποβρυχιάσουμε την μπουκιά μας.

Πουρές: Βράζω πατάτες χωρίς τη φλούδα, τις πολτοποιώ, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. βούτυρο ,γάλα εβαπορέ, και 2 κ.σ. κεφαλοτύρι.
Το σερβίρισμα του πουρέ έγινε με κορνε ζαχαροπλαστικής, πάνω έβαλα πιπεριές ,λουκάνικα και πασπαλισα με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωτεινή Παρασκευοπούλου.

ShareTweetShare

Related Posts

Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 1, 2022
Lusserbullar
Μαγειρική

Lusserbullar

Σεπ 30, 2022
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Σεπ 30, 2022
Next Post
Απεβίωσε η Καλλιόπη Καλαμαρά

Απεβίωσε η Κωνσταντινιά Σταμπέρνα

Μετέωρα: Πιο διάσημα κι από την Ακρόπολη

Η Le Monde στα Μετέωρα

Ανάβαση στον Κίσαβο από την ΟΛ Καλαμπάκας

Ανάβαση στον Κίσαβο από την ΟΛ Καλαμπάκας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd