TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπετζοφάι

Ιούλ 23, 2021
in Μαγειρική
Share on FacebookShare on Twitter

Η λέξη σπετζοφάι προέρχεται από τη συνένωση της ιταλικής λέξης spezz(atino) για το κοκκινιστό με τη λέξη φαΐ. η ότι περιέρχεται από τη λέξη σπέτζες, όπως λένε τις πιπεριές σε διάφορα μέρη.

ΥΛΙΚΑ :
Λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες(όσα θέλουμε).
Πιπεριές διάφορες(όποιες και όσες θέλουμε).
2 Πράσα σε λεπτές ροδέλες μόνο το άσπρο
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή 4 ντομάτες και λίγο πελτέ .
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 μελιτζάνα προαιρετικά
Ελαιόλαδο.
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρουμε τα λουκάνικα και τα βγάζουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι κρεμμύδι πράσο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνω το κονκασέ , σβήνω με κρασί και βάζω λίγο νερό και αλατοπίπερο. Ρίχνω τα λουκάνικα και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βράσει.
Απλά κοιτάμε να μην έχει παραπήξει η σάλτσα για να έχουμε και κάπου να υποβρυχιάσουμε την μπουκιά μας.

Πουρές: Βράζω πατάτες χωρίς τη φλούδα, τις πολτοποιώ, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. βούτυρο ,γάλα εβαπορέ, και 2 κ.σ. κεφαλοτύρι.
Το σερβίρισμα του πουρέ έγινε με κορνε ζαχαροπλαστικής, πάνω έβαλα πιπεριές ,λουκάνικα και πασπαλισα με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωτεινή Παρασκευοπούλου.

ShareTweetShare

Related Posts

Μαγειρική

Συκώτι γιουβέτσι στην γάστρα

Οκτ 27, 2022
Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας
Μαγειρική

Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας

Οκτ 27, 2022
Εύκολη πίτα
Μαγειρική

Εύκολη πίτα

Οκτ 26, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 26, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 25, 2022
Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα
Μαγειρική

Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα

Οκτ 24, 2022
Next Post
Έλλειψη βιταμίνης Β12: Τα κύρια συμπτώματα και η σημασία της για τον οργανισμό μας

Έλλειψη βιταμίνης Β12: Τα κύρια συμπτώματα και η σημασία της για τον οργανισμό μας

Διακόσια χρόνια ελληνογαλλικής φιλίας σε έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση

Διακόσια χρόνια ελληνογαλλικής φιλίας σε έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση

Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Παπακώστα με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Παπακώστα με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd