Ελληνικό παραδοσιακό πιάτο
Υλικά :
- 900 γρ. σπανάκι
- 160 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 7-8 φούντες άνηθο
- 70 ml ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά
-
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να «κάτσει »
-
Ρίχνουμε 400 ml νερό, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι
-
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.