Σπανακόρυζο

Ελληνικό παραδοσιακό πιάτο

Υλικά :

  • 900 γρ. σπανάκι
  • 160 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 7-8 φούντες άνηθο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά

  • Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να «κάτσει »

  • Ρίχνουμε 400 ml νερό, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι

  • Χαμηλώνουμε την ένταση της  φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά

  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *