Σουπιές με ελιές και μάραθο

Σουπιές με ελιές και μάραθο…

 

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντομάτας (όση χρειαστεί έως ότου κοκκινίσει το φαγητό)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιουν μόνο τα δικά τους υγρά. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρόλας, ριχνουμε λαδακι και το ξερό κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά μαζί με τις σουπιές μέχρι να μυρίσει ωραία. Eναλλακτικα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, να ρίξουμε τις σουπιές όπως είναι ωμές, να σοταριστουν, να βγάλουν τα υγρά τους κι αφού τα πιουν, συνεχίζουμε με το κρασί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο και αφού μείνει λίγο μέσα, ρίχνουμε σαλτσούλα, λίγο αλατάκι επειδή θα πάρει γεύση και από τις ελιές στο τέλος, φρεσκοτριμμενο (πάντα) πιπέρι, ζεστό νεράκι και αφήνουμε να μαλακώσουν καλά και να χυλώσει η σάλτσα. Προς το τέλος, ρίχνουμε το μάραθο, όχι ψιλοκομμένο, πιο μεγάλα κομμάτια και βράζουμε το πολύ για 10 λεπτά. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συχνά, επειδή αυτού του είδους τα φαγητά έχουν την τάση να κολλάνε εύκολα στην κατσαρόλα. Τις ελιές τις προσθέτουμε 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ