TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σουπιές με ελιές και μάραθο

Μαρ 22, 2020
in Μαγειρική
Σουπιές με ελιές και μάραθο
Share on FacebookShare on Twitter

Σουπιές με ελιές και μάραθο…

 

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντομάτας (όση χρειαστεί έως ότου κοκκινίσει το φαγητό)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιουν μόνο τα δικά τους υγρά. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρόλας, ριχνουμε λαδακι και το ξερό κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά μαζί με τις σουπιές μέχρι να μυρίσει ωραία. Eναλλακτικα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, να ρίξουμε τις σουπιές όπως είναι ωμές, να σοταριστουν, να βγάλουν τα υγρά τους κι αφού τα πιουν, συνεχίζουμε με το κρασί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο και αφού μείνει λίγο μέσα, ρίχνουμε σαλτσούλα, λίγο αλατάκι επειδή θα πάρει γεύση και από τις ελιές στο τέλος, φρεσκοτριμμενο (πάντα) πιπέρι, ζεστό νεράκι και αφήνουμε να μαλακώσουν καλά και να χυλώσει η σάλτσα. Προς το τέλος, ρίχνουμε το μάραθο, όχι ψιλοκομμένο, πιο μεγάλα κομμάτια και βράζουμε το πολύ για 10 λεπτά. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συχνά, επειδή αυτού του είδους τα φαγητά έχουν την τάση να κολλάνε εύκολα στην κατσαρόλα. Τις ελιές τις προσθέτουμε 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Περπατώντας μπροστά από τα κλειστά καταστήματα, σε έρημο πεζόδρομο των Τρικάλων…-Προτεραιότητα της ΚΕΔΕ η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων   

Περπατώντας μπροστά από τα κλειστά καταστήματα, σε έρημο πεζόδρομο των Τρικάλων...-Προτεραιότητα της ΚΕΔΕ η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων   

Καλαμπακιώτισα κατασκευάζει μάσκες για προστασία από τον κορωνοϊό και τις δωρίζει

Καλαμπακιώτισα κατασκευάζει μάσκες για προστασία από τον κορωνοϊό και τις δωρίζει

Κορονοϊός: Οι πιο κρίσιμες ημέρες για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι πιο κρίσιμες ημέρες για την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd