Σουπιές με ελιές και μάραθο

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντοματας (οση χρειαστει εως οτου κοκκινισει το φαγητο)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ενα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές απο το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιούν μόνο τα δικά τους υγρ’α. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρολας, ριχνουμε λαδακι και το ξερο κρεμμυδι. Σωταρουμε καλα μαζι με τις σουπιες μεχρι να μυρισει ωραια. Eναλλακτικα, μπορουμε να σωταρουμε πρωτα το κρεμμυδι στο ελαιολαδο, να ριξουμε τις σουπιες οπως ειναι ωμες, να σωταριστουν, να βγαλουν τα υγρα τους κι αφου τα πιουν, συνεχιζουμε με το κρασι. Σβηνουμε με το κρασι, αφηνουμε να εξατμιστει το περισσοτερο και αφου μεινει λιγο μεσα, ριχνουμε σαλτσουλα, λιγο αλατακι επειδη θα παρει γευση και απο τις ελιες στο τελος, φρεσκοτριμμενο (παντα) πιπερι, ζεστο νερακι και αφηνουμε να μαλακωσουν καλα και να χυλωσει η σαλτσα. Προς το τελος, ριχνουμε το μαραθο, οχι ψιλοκομμενο, πιο μεγαλα κομματια και βραζουμε το πολυ για 10 λεπτα. Προσεχουμε να ανακατευουμε συχνα, επειδη αυτου του ειδους τα φαγητα εχουν την ταση να κολλανε ευκολα στην κατσαρολα. Τις ελιες τις προσθετουμε 3-4 λεπτα πριν κατεβασουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.