TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σούπα κολοκύθας βελουτέ με κενέλ μασκαρπόνε, μανιτάρια και λάδι σχοινόπρασου

Ιαν 30, 2019
in Μαγειρική
Σούπα κολοκύθας βελουτέ με κενέλ μασκαρπόνε, μανιτάρια και λάδι σχοινόπρασου
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

Για τη σούπα:

1 kg κόκκινη κολοκύθα

1 πατάτα

2 καρότα

1 πράσο (το λευκό μέρος)

2 κρεμμύδια

50 γρ. βούτυρο

ελαιόλαδο

ζωμός λαχανικών

αλάτι

πιπέρι

ζάχαρη

τζίντζερ (φρέσκο)

κανέλα

Για τα μανιτάρια:

100 γρ. Champignon

100 γρ. Πλευρώτους

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι (φρέσκο)

τρουφέλαιο

Για το λάδι:

250ml ελαιόλαδο

50 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση για τη σούπα:

1) Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους. Αφαιρούμε από την κολοκύθα το φλοιό και τους σπόρους.

2) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά και στο τέλος την κολοκύθα.

3) Έπειτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα, τζίντζερ (φρέσκο) τα λαχανικά.

4) Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και βράζουμε έως μαλακώσει και η κολοκύθα.

5) Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό.

6) Τοποθετούμε στο μπλέντερ ανά δώσεις, όσες φορές χρειαστεί μαζί με λίγο ζωμό μέχρι να γίνει κρέμα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

7) Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο.

8 ) Τέλος, αναλόγως την υφή που προτιμούμε, περνάνε την σούπα από την σίτα για πιο λείο αποτέλεσμα.

Για τα μανιτάρια:

1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

2) Τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με θυμάρι (φρέσκο), αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

3) Αφήνουμε να κρυώσουν και αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες τρουφέλαιο.

Για το λάδι σχοινόπρασου:

1) Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεστάνουμε το ελαιόλαδο περίπου στους 80°C, μετά προσθέτουμε το σχοινόπρασο και σκεπάζουμε το σκεύος. Σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.

2) Μόλις κρυώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα και το περνάμε από σίτα. Το αδειάζουμε σε καθαρό μπουκάλι και το κλείνουμε με φελλό. Το λάδι αυτό διατηρείται αρκετές ημέρες σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Σύνθεση πιάτου:
Τοποθετούμε τη σούπα στο πιάτο. Με την βοήθεια δύο κουταλιών, δίνουμε σχήμα στο μασκαρπόνε (αυτό λέγεται κενέλ). Πάνω από το τυρί, βάζουμε μία κουταλιά μανιτάρια και στο τέλος προσθέτουμε το λάδι σχοινόπρασου.
Σημ.:Από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ιφιγένεια Τζιμαρά.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στα Τρίκαλα αναζητά κομπάρσους-Σημεία της πόλης και τρικαλινοί/ες θα λάβουν μέρος στα γυρίσματα

Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στα Τρίκαλα αναζητά κομπάρσους-Σημεία της πόλης και τρικαλινοί/ες θα λάβουν μέρος στα γυρίσματα

Θερίζουν οι εποχιακές ιώσεις-Οι σχολικές τάξεις έχουν αποδεκατιστεί από μαθητές

Θερίζουν οι εποχιακές ιώσεις-Οι σχολικές τάξεις έχουν αποδεκατιστεί από μαθητές

Πανελλήνιοι Μουσικοί Διαγωνισμοί  Χ.Ο.Ν. 2019

Πανελλήνιοι Μουσικοί Διαγωνισμοί  Χ.Ο.Ν. 2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd