Σοκολατένια κεκάκια-μπουκίτσες, γεμιστά με λευκή σοκολάτα…
Υλικά:
3/4 φλυτζ.τσαγ.ηλιέλαιο
1 1/2 φλυτζ.τσαγ.ζάχαρη
2 φλυτζ.τσαγ.κρύο νερό
3 1/2 φλυτζ.τσαγ.αλευρι γ.ο.χ.
2 κουτ.σούπ.ξύδι
5 κουτ.σούπ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκ.σόδα
3/4 φλυτζ.τσαγ.ηλιέλαιο
1 1/2 φλυτζ.τσαγ.ζάχαρη
2 φλυτζ.τσαγ.κρύο νερό
3 1/2 φλυτζ.τσαγ.αλευρι γ.ο.χ.
2 κουτ.σούπ.ξύδι
5 κουτ.σούπ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκ.σόδα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, να λιώσει και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 180°C για 45 περίπου λεπτά.
Εγώ, επειδή έβαλα το μείγμα σε πολύ μικρά φορμάκια σιλικόνης (κανονικά, είναι για σοκολατάκια), τα έψησα μόνο 7-8 λεπτά. Γέμισα την εσοχή με λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα γαρνίρισα με λιωμένη κουβερτούρα με ελάχιστο ηλιέλαιο μέσα.
Εγώ, επειδή έβαλα το μείγμα σε πολύ μικρά φορμάκια σιλικόνης (κανονικά, είναι για σοκολατάκια), τα έψησα μόνο 7-8 λεπτά. Γέμισα την εσοχή με λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα γαρνίρισα με λιωμένη κουβερτούρα με ελάχιστο ηλιέλαιο μέσα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν. Κίτσου.