Σοκολατένια μπισκότα φουντούκι

Φανταστικά σοκολατένια μαλακά μπισκότα με φουντούκι…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
100 γρ. σκούρο κακάο
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο και ζεστό
450-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το λιωμένο και ζεστό βούτυρο,προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να γίνει χλιαρό το μείγμα.
Προσθέτω όλα μαζί τα αυγά και χτυπάω άλλα 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.(Η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως).
Αδειάζω το μείγμα μου σε μια μεγάλη μπασίνα (λεκάνη).
Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά με τα αρώματα και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Προσθέτω και τα φουντούκια.
Ζυμώνω το μείγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σ αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτω άλλα 50 γρ. αλευράκι.
Πλάθω μπαλάκια τα ζυγίζω 56-58 γρ. το καθένα (μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινκ πονκ) και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 4-5 εκ.μεταξύ τους.Τα πατάω ελαφρά με την παλάμη του χεριού μου για τι φουσκώνουν πολύ.
Ψήνω στους 180 9-10 λεπτά μόνο!
Το ψήσιμο κάνει όλη την δουλειά.Αν τα πλάσετε μικρότερα μπαλάκια,τότε θα τα ψήσετε 8 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσω σε μπολ αεροστεγώς.
Βγαίνουν πολύ φουσκωτά,μαλακά και αφράτα!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ