Σοκολατένια μπαμπαδάκια με κρέμα passion fruit

Η σοκολάτα με τα φρούτα του πάθους είναι απ’ τους πιο «δυνατούς» συνδυασμούς. Δοκιμάστε τον σε αυτή την καταπληκτική συνταγή…

ΥΛΙΚΑ για τα μπαμπαδάκια
225 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.σ κακάο
10 γρ. μαγιά νωπή ή 5γρ. ξερή
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. ζάχαρη
3 αυγά &
1 κρόκο αυγού
50 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
130 γρ. βούτυρο φρέσκο

Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
3 ξυλάκια κανέλας
2 φέτες πορτοκάλι
50 γρ. ρούμι μαύρο

Υλικά για την κρέμα passion fruit

200 γρ. passion fruit, ( το χυμό τους)
80 γρ. ζάχαρη
2  αυγά & 1 κρόκο
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου,

Εκτέλεση για τη ζύμη μπαμπάδες

Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η μαγιά και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα με το φτερό και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται γύρω από το φτερό, τη μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν, τη μοιράζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ( 10 – 12 κομμάτια ) .

Αφήνουμε τις ζύμες ξανά για μισή ώρα περίπου σε ζεστό μερος για να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, και όταν κρυώσουν, ανοίγουμε μ’ ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του κάθε μπαμπά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα μπαμπαδάκια μέσα σε αυτό και σβήνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα αναποδογυρίζουμε τα μπαμπαδάκια 2-3 φορές έτσι ώστε να πάρουν αρκετό σιρόπι. Βγάζουμε τα μπαμπαδάκια με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μία σήτα για να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τα μπαμπαδάκια που στο κέντρο τοποθετούμε την κρέμα από passion fruit.

Εκτέλεση για την Κρέμα passion fruit

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, τον αδειάζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να κοχλάζει και δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά με ένα κουτάλι ή με κορνέ γαρνίρουμε τους μπαμπάδες.
Την στιγμή που σερβίρω προσθέτω λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.