Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας

Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας…

Υλικά
1 ζαχαρουχο γάλα
2 κ.σ έλαιο καρύδας
Τριμμένο ινδοκαρυδο περίπου 200 με 250 γραμμάρια

Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ ανακατεύω το ζαχαρουχο το έλαιο καρύδας και προσθέτω το τριμμένο ινδοκαρυδο, μέχρι να έχω μια ζύμη που να στέκεται όταν την πλαθω.

Υλικά για την καραμέλα:

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο υγρό από φρέσκια καρύδα (όσο να βραχεί η ζάχαρη και να διαλυθεί εναλλακτικά αν δεν έχετε υγρό από καρύδα βάλτε νερό)
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ή άλλο αν προτιμάτε

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο βάζω τη ζάχαρη που έχω διαλύσει και ανακατεύω καλά ώστε να πήξει, όταν είναι έτοιμη τοποθετώ σε λαδόκολλα μια μια κουταλιά και αφήνω να κρυώσει καλά.

Υλικά για την επικάλυψη :

Σοκολάτας γάλακτος

1-2 κ.γ. έλαιο καρύδας λιωμένα σε μπεν μαρί

Εκτέλεση:
Παίρνω λίγο από το μείγμα με το ινδοκαρυδο, τοποθετώ στη μέση λίγο καραμέλα και κυλαω στη σοκολάτα που έχω λιώσει σε μπεν μαρί.
Αφήνω στο ψυγείο να σταθούν μίση ώρα και σερβίρω.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Φωκά.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ