Από το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων εξιχνιάστηκε νέα περίπτωση απάτης με υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, από τα οποία δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς και σε βάρος άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους.
Ειδικότερα, την 12ης Αυγούστου 2024, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα και προσποιούμενος τον λογιστή, του απέσπασε τους αριθμούς τριών τραπεζικών του λογαριασμών καθώς και τους κωδικούς μίας χρήσης που εστάλησαν στο κινητό του τηλέφωνο, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.598 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όπως εξακριβώθηκε, το χρηματικό ποσό πιστώθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενός άνδρα και της γυναίκας και μεταφέρθηκε μέσω εμβάσματος οπότε ακολούθησε ανάληψη από τον δεύτερο άνδρα, ενώ προέκυψε ακόμη ότι δικαιούχος του τηλεφωνικού αριθμού τυγχάνει ο αλλοδαπός άνδρας.
Σημειώνουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε αντίστοιχη εξιχνίαση για την περασμένης χρονιά με το “θύμα” να χάνει περισσότερα από 5.500 ευρώ.