Σμυρναίικα σουτζουκάκια…
Τα ωραιότερα που θα έχετε φτιάξει
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο ελια !!
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
ψίχα ψωμιού
2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί
1 κοφτό κουτ .γλ. κυμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε για λίγο ελαφρά .Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα και μια πελτέ, 5 κοκους μπαχάρι λίγο νερο και βράζουμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα μαγειρεύουμε για μισή ωρα περίπου.
Σερβίρουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.