Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Χαλκίδα – Ταρακουνήθηκε όλη η Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Αττική, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, κοντά στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λάρυμνας Φθιώτιδας και 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός υπολογίστηκε μεν στους 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αλλά το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Είναι η ίδια περιοχή με εκείνη που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ αθηγητής Γεωλογίας Ε. Λέκκας.Πρόκειται  για μια περιοχή με πολλά μικρά και κοντινά μεταξύ τους ρήγματα τα οποία έχουν ενεργοποιηθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δραστηριότητα αυτή παρακολουθείται καθώς τα ρήγματα αυτά συνδέονται και με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης. Ωστόσο ο καθηγητής ήταν αρκετά καθησυχαστικός. Δεν εμπνέει ανησυχία είπε αρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δεν βλέπουμε κάτι που να μας ανησυχεί,τόνισε και συμβούλευσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κανονικά. Μάλιστα υπενθύμισε ότιτα νέα στοιχεία που αφορούν στο ρήγμα της Αταλάντης δείχνουν δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό, τουλάχιστον μέσα στα επόμενα διακόσια χρόνια.

πηγή : brakenews.gr