Σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ…

Υλικά
1 φλιτζάνι του (τσαγιού) αλεσμένα καρύδια
1 τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
300gr λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2,5 φλιτζάνια του (τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
2 ποτήρια του νερού μέτρια ποτήρια νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη , όχι καλά γεμάτα
1 κουταλιά σούπας κακάο
σταγόνες από μισό λεμόνι
Σημ.: Το σιρόπι αυτό το βράζετε για 5 λεπτά και το ρίχνετε καυτό πάνω σε καυτό γλυκό.
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ αυγά και ζάχαρη.  Στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά και τέλος το αλεύρι.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ 25εκ και ψήστε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 50 λεπτά (θα το δείτε ,να βάζετε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό).  Πριν σιροπιάσετε την πίτα καρφώστε πρώτα με κάτι μυτερό για να περάσει το σιρόπι μέσα.  Σερβίρετε με σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.