ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ…
Ένα φαγητό οικονομικο, όλο γλύκα και αρώματα…
Υλικά:
1 Μεγάλη σελινόριζα
4 καρότα
1 κούπα αρακά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο
Χυμό από 1,1/2 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας κορν -φλαουρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε την σελινόριζα και κόψτε την σε χοντρούς κυβους.
Βάλτε την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και την σελινόριζα. Ρίξτε τα καρότα, τον αρακά, τον άνηθο και συνεχίστε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα .
Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι και 3 ποτήρια του νερού νερό .
Σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να βρασει.
Όταν θα είναι έτοιμο δεν θέλουμε πολλά ζουμιά μέσα στην κατσαρόλα. Διαλύστε τις 2 κουταλιές κορν φλαουρ με το χυμό λεμονιού και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Σβήστε στην φωτιά και αποσύρετε την. Κουνήστε γύρω γύρω την κατσαρόλα να πήξει λίγο το ζουμί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.