Σε ρυθμούς ημιμαραθώνιου η πόλη των Τρικάλων | Συμμετέχουν εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα

Μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις για τα τοπικά αθλητικά δρώμενα αναμένεται να διεξαχθεί και φέτος στο νομό Τρικάλων. Ο λόγος για τον ημιμαραθώνιο, αφιερωμένο στην μνήμη του Θανάση Σταμόπουλο.

Ήδη τα τελευταία 24ωρα η πόλη των Τρικάλων και της Καλαμπάκας κινούνται σε ρυθμούς ημιμαραθωνίου μιας κι ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων. Πρόκειται για έναν Αγώνα Δρόμου 21K Challenge Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Η διαδρομή ξεκινά από την πόλη της Καλαμπάκας, και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Η φύση της διαδρομής, με περίπου 100 μ συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την κατατάσσει ως μία από τις γρηγορότερες σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ επίδοσης 1:05:41.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας με τερματισμό την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου  (κεντρική πλατεία) των Τρικάλων, συνολική απόσταση 21.097 μέτρα.

Η μεταφορά των αθλητών στην εκκίνηση του αγώνα, την Καλαμπάκα, θα γίνει από τις 07:30 το πρωί της Κυριακής έως τις 08:15 το πρωί με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Σήμερα Σάββατο ξεκίνησε και θα συνεχιστεί ως τις 7 το απόγευμα η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και αύριο από τις 08:15 το πρωί και για μία ώρα.