TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαρμαδάκια τουρσί

Φεβ 21, 2021
in Μαγειρική
Σαρμαδάκια τουρσί
Share on FacebookShare on Twitter

Ποτέ δεν είχα δει τέτοιο τουρσάκι. Όταν είδα την δημοσίευση της φίλης μου της Θεοπίστης Μαυροφρύδη ζήλεψα. Πήγα στον μανάβη αγόρασα τα υλικά και να το αποτέλεσμα.

Υλικά :

1 μέτριο λάχανο

4 καρότσα χοντροτριμμένα

2 πιπεριές κόκκινες

2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο

5-6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1/2 ματσάκι σέλινο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

4 αλάτι χοντρό

1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο για να μην παγώνει στο ψυγείο

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με την τρύπα από το κοτσάνι προς τα κάτω. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάζει το λάχανο. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτάκια και αρχίζουμε να αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Όταν είναι αρκετά μαλάκα τα φύλα βγάζουμε το υπόλοιπο λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει. Παίρνουμε λίγα από τα κοτσανάκια και τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα καρότα τριμμένα, το σκορδάκι μας, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέλινο. συνεχίζετε με τις 2 κσ χοντρό αλάτι και λίγο σπορέλαιο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για μια ωρίτσα. Όταν έχουν μαραθεί τα υλικά μας τυλίγουμε μικρά σαράκιασμα και τα αραδιάζουμε σε ένα μπολάκι. Κάθε σειρά που γεμίζει ρίχνουμε λιγάκι αλατάκι από πάνω. Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα σαρμαδάκια μας ρίχνουμε ότι υγρά έμειναν μέσα στην λεκανίτσα πάνω από τα σαρμαδάκια μας. Σκεπάζουμε με λίγα φύλλα από το λάχανο και περιχύνουμε το υπόλοιπο λαδάκι. Η φίλη μου είπε ότι μένουν έτσι εκτός ψυγείου, εγώ όμως τα άφησα 15 μέρες στο ψυγείο και έγιναν υπέροχα.

Θεοπίστης Μαυροφρύδη σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή σου.

Καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Φεβ 20, 2021
Κορμός μερέντας
Μαγειρική

Κορμός μερέντας

Φεβ 19, 2021
Ατομικά γαλακτομπούρεκα με κόρν φλειξ
Μαγειρική

Ατομικά γαλακτομπούρεκα με κόρν φλειξ

Φεβ 18, 2021
Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας
Μαγειρική

Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας

Φεβ 17, 2021
Κοτόπουλο στην φόρμα με λιβανέζικο 7 μπαχαρικά
Μαγειρική

Κοτόπουλο στην φόρμα με λιβανέζικο 7 μπαχαρικά

Φεβ 16, 2021
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Φεβ 15, 2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd