TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαραγλί

Μαΐ 21, 2020
in Μαγειρική
Σαραγλί
Share on FacebookShare on Twitter

Τι θα λέγατε να πάμε στη κουζίνα μου και να φτιάξουμε τραγανό σιροπιαστό μπακλαβά ρολό, σαραγλί. Αν και φαίνεται δύσκολο δεν είναι θα δείτε πόσο εύκολα θα το φτιάξετε, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά σας.

Σαραγλί

Έρχονται γιορτές και σίγουρα θα μπει στο τραπέζι σας, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό σαραγλί.

Υλικά

500 γρ φρέσκο φύλλο κρούστας

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

200 γρ καρύδια

100 γρ φιστίκια Αιγίνης

5 γρ κανέλα Κεϋλάνης

Σιρόπι

300 γρ νερό

400 γρ ζάχαρη

50 γρ μέλι

Φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

Ψήνουμε 10 λεπτά τους ξηρούς καρπούς και τους  χοντροκόβουμε προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε σκόρπια τους ξηρούς καρπούς.

Σαραγλί

Τυλίγουμε σε πολύ λεπτό ξύλο το φύλλο, αλείφουμε άλλο ένα φύλλο με βούτυρο και τυλίγουμε μέσα το ρόλο, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σουρωτό.

Σαραγλί

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, συνεχίζεται το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, περνάμε με βούτυρο επάνω τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Σαραγλί

Βάζουμε νερό, ζάχαρη και φλούδα λεμονιού, για το σιρόπι, να βράσουν, μόλις πάρει βράση, αφήνω 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω.

Σαραγλί

Μόλις ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε και αφήνουμε 10 λεπτά, σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τελειώνουμε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.

Σαραγλί

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει.

Τα ψήνετε όπως θέλετε, εμένα μου αρέσουν ξεροψημένα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare

Related Posts

Μπακλαβάς
Μαγειρική

Μπακλαβάς

Ιαν 20, 2021
Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα
Μαγειρική

Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα

Ιαν 19, 2021
Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο
Μαγειρική

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

Ιαν 18, 2021
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης
Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

Ιαν 16, 2021
Τούρτα μανταρινιού
Μαγειρική

Τούρτα μανταρινιού

Ιαν 15, 2021
Next Post
Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου Γιορτάζουν

Δ. Τρικκαίων: Με 33.000.000 € δημοπρατείται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη δυτική Θεσσαλία

Δ. Τρικκαίων: Με 33.000.000 € δημοπρατείται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη δυτική Θεσσαλία

Μπιτς βόλεϊ τώρα και στα Τρίκαλα!

Μπιτς βόλεϊ τώρα και στα Τρίκαλα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd