TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαραγλί

Μαΐ 21, 2020
in Μαγειρική
Σαραγλί
Share on FacebookShare on Twitter

Τι θα λέγατε να πάμε στη κουζίνα μου και να φτιάξουμε τραγανό σιροπιαστό μπακλαβά ρολό, σαραγλί. Αν και φαίνεται δύσκολο δεν είναι θα δείτε πόσο εύκολα θα το φτιάξετε, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά σας.

Σαραγλί

Έρχονται γιορτές και σίγουρα θα μπει στο τραπέζι σας, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό σαραγλί.

Υλικά

500 γρ φρέσκο φύλλο κρούστας

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

200 γρ καρύδια

100 γρ φιστίκια Αιγίνης

5 γρ κανέλα Κεϋλάνης

Σιρόπι

300 γρ νερό

400 γρ ζάχαρη

50 γρ μέλι

Φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

Ψήνουμε 10 λεπτά τους ξηρούς καρπούς και τους  χοντροκόβουμε προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε σκόρπια τους ξηρούς καρπούς.

Σαραγλί

Τυλίγουμε σε πολύ λεπτό ξύλο το φύλλο, αλείφουμε άλλο ένα φύλλο με βούτυρο και τυλίγουμε μέσα το ρόλο, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σουρωτό.

Σαραγλί

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, συνεχίζεται το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, περνάμε με βούτυρο επάνω τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Σαραγλί

Βάζουμε νερό, ζάχαρη και φλούδα λεμονιού, για το σιρόπι, να βράσουν, μόλις πάρει βράση, αφήνω 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω.

Σαραγλί

Μόλις ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε και αφήνουμε 10 λεπτά, σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τελειώνουμε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.

Σαραγλί

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει.

Τα ψήνετε όπως θέλετε, εμένα μου αρέσουν ξεροψημένα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Next Post
Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου Γιορτάζουν

Δ. Τρικκαίων: Με 33.000.000 € δημοπρατείται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη δυτική Θεσσαλία

Δ. Τρικκαίων: Με 33.000.000 € δημοπρατείται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη δυτική Θεσσαλία

Μπιτς βόλεϊ τώρα και στα Τρίκαλα!

Μπιτς βόλεϊ τώρα και στα Τρίκαλα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd