«Σαν παραμύθι»: Το πιο εντυπωσιακό ρουστίκ σπίτι βρίσκεται στη Φιλύρα Τρικάλων και κλέβει τις εντυπώσεις

Είναι από εκείνα τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια στο χωριό που αποτελούν όνειρο ζωής για πολλούς. Ένα σπίτι δίπλα στο ποτάμι με τον ήλιο να ξεπροβάλλει από τον Κόζιακα και τις αχτίδες να σε ξυπνούν χτυπώντας «ξεδιάντροπα» τα παραθυρόφυλλα. Ένας κήπος κι αυλή με πέτρινο τοίχο, φράχτες περιτριγυρισμένοι από πολύχρωμα λουλούδια και το κελάρισμα του ποταμού να συντροφεύει τις μελωδίες των πουλιών και το θρόισμα των δέντρων. Ένα σκηνικό σαν καρτ ποστάλ, βγαλμένο λες από ταινία, που μας επιστρέφει πίσω στο χωριό και στις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων στο σπίτι όπου ο παππούς και η γιαγιά μας περίμεναν με εκείνο το πελώριο χαμόγελο και τη μεγάλη αγκαλιά.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης και τα συναισθήματα που νιώθει μόλις ξεπροβάλει μπροστά του το πέτρινο αρχοντικό της Αναστασίας και του Στέφανου Κουκουτσέλου στην Φιλύρα Τρικάλων που εδώ και λίγο καιρό το διαθέτουν ως rbnb (με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα).

«Σαν παραμύθι» έχουν πει το παλιό αρχοντικό τους και είναι ακριβώς αυτό… Εκεί, στην αγκαλιά του Κόζιακα, ένας μοναδικός χώρος «βουτηγμένος» κυριολεκτικά μέσα στη φύση που κλέβει το βλέμμα και τις καρδιές μας.

Με 2 ορόφους φτιαγμένους και διακοσμημένους κυρίως με υλικά της φύσης με μεράκι και αγάπη προς την παράδοση, κάθε γωνιά του αποτελεί σημείο προσοχής και θαυμασμού.  Φτιαγμένο με έμπνευση από τους ιδιοκτήτες του ο επισκέπτης θα το λατρέψει από την πρώτη ματιά.

Το σπίτι έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, με πέτρινους τοίχους και ξύλινα κουφώματα. Το εσωτερικό του είναι άνετο και ζεστό. Τζάκια υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους χώρους και σκορπίζουν τη θαλπωρή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η διαρρύθμιση του δίπατου σπιτιού, αλλά και τα μοναδικά αντικείμενα που ενθουσιάζουν με τη μοναδικότητά τους αναδεικνύοντας το πάθος και την καλαισθησία των δημιουργών τους. Η κ. Αναστασία έχει βάλει την έμπνευση, ο κ. Στέφανος την τέχνη κι ο γιος τους Βασίλης τη δημιουργικότητα και το αποτέλεσμα απλά… δεν υπάρχει. Τραπεζάκια και φωτιστικά φτιαγμένα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής (εδώ ο Βασίλης έχει «γράψει» με τις καταπληκτικές μοναδικές δημιουργίες του), καθρέφτες από κορμούς δέντρων, πέτρινες βρύσες, πλεκτά και κοφτά παντού και φλοκάτες και στρωσίδια φτιαγμένα στον αργαλειό ο οποίος φιλοξενείται στο ισόγειο και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει την δεξιοτεχνία του στην υφαντική τέχνη. Εντυπωσιακός είναι κι ο ιδιαίτερος μικρός «μουσειακός χώρος» όπου έχουν συγκεντρώσει αυθεντικά αντικείμενα του παρελθόντος κι ο επισκέπτης παίρνει μια γεύση από τη ζωή στη Φιλύρα πριν από αρκετές δεκαετίες.

Ο συνδυασμός των στοιχείων της παράδοσης με τις μοντέρνες ανέσεις, όπως η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τα πολυτελή μπάνια, καθιστούν το «Σαν παραμύθι», τον απόλυτο προορισμό για όσους αναζητούν το συνδυασμό της παράδοσης με την αρχιτεκτονική και τη λειτουργικότητα ενός μοντέρνου σπιτιού.

Η αυλή του σπιτιού είναι ευχάριστη και φιλόξενη, με πολλά δέντρα και φυτά, αιώρες, barbeque, καθιστικά… Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τη σκιά του… Κόζιακα έχοντας τους ήχους του ποταμού που ρέει δίπλα να σας συντροφεύουν και να χαλαρώσετε από την περιπετειώδη ζωή της πόλης.

Το σπίτι, ιδανικό για οικογένειες και παρέες, βρίσκεται στην άκρη του χωριού, δίπλα στην πλατεία. Από εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε περιπάτους στα γύρω βουνά και να απολαύσετε τη φύση και την ηρεμία της περιοχής. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την ηρεμία και την αυθεντική εμπειρία της ζωής στο χωριό.

Το “Σαν Παραμυθι” βρίσκεται σε κομβικό σημείο για εξορμησεις στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Απέχει 5 χλμ. απο την Πυλη Τρικάλων και μόλις 15 λεπτά από τα Τρίκαλα. Η θέση του αρχοντικού είναι ιδανική για να απολαύσετε τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε προορισμούς όπως η λίμνη Πλαστήρα (35χλμ) , το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου (25χλμ).

Απόσταση από βασικά αξιοθέατα :

Η ομορφιά αυτού του δίπατου αρχοντικού είναι αδύνατο να αποτυπωθεί μέσα από το φωτογραφικό φακό. Εμείς απλά κάνουμε μία προσπάθεια να σας μεταφέρουμε την αύρα του που είναι πραγματικά “Σαν παραμύθι” και να σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Εσείς δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε και να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία. Και φυσικά δεν θα φύγετε με άδεια χέρια. Η οικογένεια Κουκουτσέλου με πολύ αγάπη  έχει φροντίσει να πάρετε μαζί σας ως ανάμνηση ξεχωριστά “φιλέματα”, όπως κρασί δικής της παραγωγής, αλλά και τσάι του βουνού και ρίγανη.

Θα το βρείτε

 698 040 9090
 arxontikosanparamythi@gmail.com

Η ομάδα του trikalaview.gr ευχαριστεί την οικογένεια Κουκουτσέλου για τη ζεστή φιλοξενία της. Υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουμε…