Σαλάτα του σεφ

Σαλάτα του σεφ

Υλικά :

  • 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  • 300 γρ τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 3 αυγά

Υλικά για τη σως:

  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση :

  1. Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.
  2. Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) και το κίτρινο τυρί σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.
  5. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
 Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βασιλική Παπαθανασίου.