Κλείνοντας την εορταστική περίοδο έκανα μια ακόμα ανακύκλωση με συνταγή του Παρλιάρου και σας την προτείνω.
Με τους κουραμπιέδες που θα φτιάξατε ή και με αγοραστούς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εύκολο σαλάμι-μωσαϊκό.
Υλικα
280 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
500 γρ. κουραμπιέδες, σπασμένοι σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το χύνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ.
Όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές, ρίχνουμε τα κομμάτια των κουραμπιέδων και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα και το τυλίγουμε με αυτή δίνοντάς του κυλινδρικό σχήμα.
Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα στις δύο άκρες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι να σφίξει.
Έπειτα το ξετυλίγουμε και κόβουμε σε φέτες.
Την συνταγή την βρήκα εδώ:
http://www.steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/salami-me-kourampiedes/
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).