Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και σαλάτα λάχανο καρότο…
Υλικά :
-
Για το ρολό
- 1 κιλό κιμά μόσχου
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 5 αυγά
- 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς κόρα)
- 1 ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
-
Για τη σαλάτα
- 600 γρ. λάχανο
- 200 γρ. καρότο
- 2-3 φούντες σέλινο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 30 ml ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μουλιάζουμε το ψωμί και βράζουμε τα 3 αυγά για 7-8 λεπτά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ψωμί (αφού το στύψουμε πολύ καλά), 2 αυγά, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (χωρίς σπόρια και φλούδα), αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
Στρώνουμε 2 φύλλα διαφανή μεμβράνη και απλώνουμε τον κιμά κατά μήκος.
Κόβουμε τα αυγά σε τέταρτα και τα στρώνουμε στο μέσον του κιμά. Διπλώνουμε τον κιμά με την βοήθεια της μεμβράνης, έτσι ώστε τα αυγά να μείνουν στο κέντρο. Τυλίγουμε με την μεμβράνη και αμέσως μετά με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, πιέζοντας και στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.
Ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Αφαιρούμε μεμβράνη, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά για να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.
Εκτέλεση για την σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με το ξύδι και λίγο αλάτι και το τρίβουμε με τα χέρια. Το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του
Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο στον τρίφτη, το σέλινο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.