TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ριζότο με μελιτζάνα δυόσμο και γραβιέρα

Αυγ 3, 2022
in Μαγειρική
Ριζότο με μελιτζάνα δυόσμο και γραβιέρα
Share on FacebookShare on Twitter

Διαφορετικό, καλοκαιρινό, αρωματισμένο με δυόσμο και με τα πλούσια αρώματα της γραβιέρας θα κλέψει σίγουρα την παράσταση…

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 20 γρ. φλούδες γραβιέρας
  • 2 φλιτζάνια λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 5 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση :

1. Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατόνερο και τις αφήνετε για μια ώρα ώστε να γλυκάνουν.

2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Ρίχνετε τις μελιτζάνες στραγγισμένες, ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα και 4 κουτ. σουπ. κρασί και τα αφήνετε να βράσουν, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, για 7 λεπτά ακόμα.

3. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, και αρχίζετε σιγά σιγά να ριχνετε εναλάξ το κρασί με το χλιαρό νερό για 12 λεπτά περίπου. “Ποτίζουμε” το ριζότο μόλις δούμε ότι στεγνώνει από τα υγρά του και αρχίζει να κολλάει στην κατσαρόλα.

4. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, ρίχνετε τον δυόσμο και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Ξαναγυρίζετε στο μάτι της κουζίνας και φροντίζετε να ραντίσετε το ριζοτο με ακόμα λίγο ζεστό νερό. Ξαναφερνετε το ριζότο σε βρασμό και τότε ρίχνετε την γραβιέρα και ανακτεύετε ζωηρά. Τελειώνετε με το βούτυρο το οποίο θα μελώσει το ριζότο.

5. Σερβίρετε αμέσως ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ.: Φροντίστε πάντα το ριζότο στο τέλος και λίγο πριν το σερβίρισμα να έχει λίγο ζουμάκι γιατί μέχρι να το σερβίρετε θα το απορροφήσει. Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος αντικαθηστάτε με μαιντανό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Ναυτία και έμετος, ποιες είναι οι διατροφικές λύσεις;

Ναυτία και έμετος, ποιες είναι οι διατροφικές λύσεις;

Επιστρέφει το αντάμωμα με την παράδοση το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Κρήνη

Επιστρέφει το αντάμωμα με την παράδοση το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Κρήνη

Κλείνει από 12 Αυγούστου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων

Κλείνει από 12 Αυγούστου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd