Ρεβιθόσουπα
Υλικά
- 500 γραμμάρια για 6 πίτα
- Μισό κιλό ρεβίθια με φλούδα
- Ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Δάφνες
- Καρότο
- Αλάτι, πιπέρι και λεμόνι φρέσκο
- Λάδι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με νερό και λίγο αλάτι έως το πρωί. Μετά ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της συνταγής.(Βάζουμε ολόκληρο το κρεμμύδι να βράσει και το πολτοποιούμε στο τέλος με ένα πιρούνι). Βράζουμε περίπου 1 ώρα και κάτι, ανάλογα τα ρεβίθια.
Λίγο πριν το βγάζουμε από το βράσιμο του με ένα πιρούνι. Πολτοποιούμε λίγα ρεβίθια για να χυλώσει. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε Κον Φλάουερ για περισσότερο χυλό του φαγητού.
Γαρνίρουμε με φρέσκο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή όρεξη.
Ευχαριστούμε την Ελένη Καϊμά για την υπέροχη συνταγή που μας ταξίδεψε στο παρελθόν…