TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Red Velvet Cake

Φεβ 14, 2016
in Featured, Μαγειρική
Red Velvet Cake
Share on FacebookShare on Twitter

Μία υπέροχη πρόταση για την σημερινή ημέρα από την φίλη μας Ρούλα Μήτρου και το trikalaview.gr.

Ελπίζουμε να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας καλή επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 φλ. φαρίνα
1 κ.σ . κακάο άγλυκο
1 κ.γ. σόδα
2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο και σπορέλαιο μαζί
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξύδι λευκο
1 βανίλια
4 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ για το γλάσο :
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφια)
4 φλ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
5-6 φράουλες μεγάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ΄ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα ,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σ’ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τη βανίλια. Διαλύουμε το κακάο στο ξύδι και το ρίχνουμε και αυτό.  Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ενσωματωνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μιά μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα τοιχώματα της φόρμας και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.  Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ξεκολλάμε προσεκτικά από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς και να ισιώσει σε περίπτωση που έχει φουσκώσει στη μέση το παντεσπάνι (καλό είναι να το φτιάξετε από την προηγούμενη γιατί κόβετε καλύτερα). Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε για λίγα λεπτά το βουτυρο μαλακωμένο με λίγη από την άχνη να ασπρισει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το τυρι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε και την υπόλοιπη άχνη τμηματικά και τη βανίλια μέχρι να έχετε ενα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.  Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση με ένα μαχαίρι του ψωμιού. Απλώνετε τα 2/3 της κρέμας στο ένα παντεσπάνι και καλύπτετε με το δέύτερο. Καλύπτετε τα πλαινά και το επάνω μέρος του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε με τις φράουλες κομμένες σε φετούλες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για την συναρμολόγηση συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες παραπάνω.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων
Featured

Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων

Απρ 24, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης
Featured

Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης

Απρ 24, 2025
Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών
Featured

Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών

Απρ 24, 2025
Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα
Featured

Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα

Απρ 24, 2025
Next Post
Πάστες “ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ”

Πάστες "ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ"

Η Ελληνίδα που συνέβαλε στην ιστορική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τον Αϊνστάιν

Η Ελληνίδα που συνέβαλε στην ιστορική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τον Αϊνστάιν

Ο Άι Γουέιγουεϊ «ντύνει» με σωσίβια από τη Λέσβο το Βερολίνο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ο Άι Γουέιγουεϊ «ντύνει» με σωσίβια από τη Λέσβο το Βερολίνο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd