Ραντεβού σε κοινή προσευχή σε μπαλκόνια, βεράντες κι αυλές την Ανάσταση δίνει ο ιερέας του Ριζώματος Τρικάλων

Κανένα άλλο Πάσχα στην Ελλάδα δεν υπήρξε σαν το φετινό με τις Εκκλησίες να είναι κλειστές με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Έχοντας αυτό ως δεδομένο ο π. Εύγγελος, ιερέας στο Ρίζωμα προσκαλεί τους πιστούς του χωριού σε “ραντεβού” σε κοινή προσευχή το βράδυ της ανάστασης σε αυτές, βεράντες και μπαλκόνια με τις λαμπάδες αναμμένες για να πουν το Χριστός Ανέστη”. Μία πρόσκληση που ο παπά Βαγγέλης απευθύνει στους πιστούς της ενορίας του στο Ρίζωμα Τρικάλων.

Ο π. Ευάγγελος αναφέρει συγκεκριμένα:

“ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ (ΜΟΝΟ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΗΣ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 24:00 ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ-ΒΕΡΑΝΤΕΣ-ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΜΟΛΙΣ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΨΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
“ΡΑΝΤΕΒΟΥ” ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ.
ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΠΑΤΕΡ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ”


Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τα μέλη της Εκκλησίας θα απέχουν από τη Θεία Λειτουργία το προσεχές διάστημα, που περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Πάσχα, που θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι τους. Η πρόταση που έγινε δεκτή από την ιεραρχία της Εκκλησίας έγινε νωρίτερα γνωστή ως η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και αφορά στην περίοδο από τις 12 Απριλίου και μετά. Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».