TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Πύλη Τρικάλων: Το πέρασμα για τη Νότια Πίνδο

Ιαν 2, 2023
in Featured, slider, TravelView
Πύλη Τρικάλων: Το πέρασμα για τη Νότια Πίνδο
Share on FacebookShare on Twitter

Η πιο γνωστή, εδώ και αιώνες, διάβαση της Νότιας Πίνδου που ενώνει τα  χωριά στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων με την πεδιάδα της Θεσσαλίας, βρίσκεται στην καταπράσινη κωμόπολη Πύλη, όπου δεσπόζει ένα από τα μεγαλύτερα γεφύρια της ορεινής Ελλάδας, το  μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα.

Το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα χτίστηκε το 1514 και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα της νότιας Πίνδου από και προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Οι Βυζαντινοί ονόμαζαν την περιοχή «Μεγάλαι Πύλαι»  και μέχρι σήμερα,  οι ντόπιοι  λένε «Από την Πύλη διέρχεστε… θέλετε δε θέλετε».

Πύλη Ν. Πίνδος IMG_5103
Στο δρόμο για την Πύλη με το ιστορικό πέτρινο γεφύρι της

Σήμερα στην καταπράσινη κωμόπολη Πύλη υπάρχουν τέσσερις γέφυρες-περάσματα διαφορετικών εποχών.

Πύλη: το χωριό-πόρτα με τις 4 γέφυρες

Η Πύλη (18 χλμ από τα Τρίκαλα) είναι χτισμένη στα όρια της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας και στην είσοδο του φαραγγιού προς τα ορεινά της Πίνδου. Το χωριό κρύβεται μέσα σε πλατάνια και το διασχίζει ο Πορταϊκός  (Πορτιάτης) ποταμός που  χωρίζει τα δύο αντικριστά βουνά,  Κόζιακα και Ίτανο.

Πύλη Πορταϊκός
Πύλη. Πορταϊκός ποταμός

Στο κέντρο του χωριού, θα δείτε το φημισμένο  μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, ένα από τα μεγαλύτερα γεφύρια της ορεινής Ελλάδας. Γεφυρώνει τα δυό βουνά και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα των κατοίκων στα ορεινά από και προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Υπάρχει χώρος για άνετο parking.

Λιθόστρωτο μονοπάτι κατηφορίζει στο ποτάμι σε διαμόρφωμένο χώρο με παγκάκια μερικά υπάιθρια κιόσκια με τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης. Το γεφύρι είναι έργο του Αγίου Νησσαρίωνα του θαυματουργού, πολιούχου Πύλης, Καλαμπάκας και Τρικάλων, ο οποίος υπήρξε μεγάλη μορφή της Χριστιανοσύνης κι έχτισε πολλά γεφύρια της περιοχής.

Πύλη Τρικάλων γεφύρι Αγίου Βησσαρίωνα
Το θρυλικό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη

Σήμερα στην Πύλη υπάρχουν 4 γέφυρες διαφορετικών εποχών : δύο για οχήματα και  δύο για  πεζούς. Να τις περάσετε και να τις περπατήσετε όλες!

Πύλη Τρικάλων
Η κρεμαστή πεζογέφυρα στην Πύλη κοντά στο ιστορικό πέτρινο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα

Περνάμε απέναντι τον Πορταϊκό ποταμό: Με τα πόδια: από το πέτρινο γεφύρι του Αγίου Βησσαριώνα που για αιώνες διάβαιναν οι κάτοικοι των ορεινών χωριών με τα μουλάρια τους ή και από την κοντινή κρεμαστή πεζογέφυρα με τα ευθύγραμμα προτεταμένα καλώδια (η πρώτη στην οποία χρησιμοποιήθηκε αυτή η τεχνική  ανάρτησης του καταστρώματος) που κατασκευάστηκε το 1981.

Και τα δύο περάσματα οδηγούν με τα πόδια από την Πύλη στη απέναντι συνοικία της Πόρτας, όπου βρίσκεται ξενώνας και η βυζαντινή εκκλησία της Πόρτας – Παναγιάς.

Με όχημα: από την γέφυρα Κονδύλη που άρχισε να κατασκευάζεται το 1934, και από τη μεγαλύτερη τσιμεντένια γέφυρα Γκίκα που φαίνεται λίγο έξω από την Πύλη και αποπερατώθηκε το 1961.

Στην Πύλη το καφέ- μπαρ ‘Νερόμυλος” είναι ένας αληθινός (αναπαλαιωμένος) νερόμυλος και λειτουργεί όλο τον χρόνο. Στο χωριό θα βρείτε ταβερνούλες και ξενώνα.

Πόρτα Παναγιά

Μόλις 1,5 χλμ από την Πύλη βρίσκεται η Πόρτα-Παναγιά, ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου Βησσαρίωνα.

Πύλη Τρικάλων Πόρτα Παναγιά
Πόρτα Παναγιά

Στη θέση αρχαίου ιερού της θεάς Αθηνάς βρίσκεται σήμερα η βυζαντινή εκκλησιά Πόρτα-Παναγιά. Ενα περίτεχνο βυζαντινό μνημείο που χτίστηκε με τα αρχιτεκτονικά υλικά του αρχαίου ναού, κατάλοιπα του οποίου διακρίνονται στον περίβολο. Στο εσωτερικό της βυζαντινής εκκλησιάς με το μαρμάρινο τέμπλο, δύο ολόσωμες ψηφιδωτές εικόνες του Χριστού και της Θεοτόκου Βρεφοκρατούσας, είναι τοποθετημένες σε αντίθετες απ΄ ό,τι συνηθίζεται στους ορθόδοξους ναούς θέσεις, εδώ αριστερά της Ωραίας Πύλης βρίσκεται ο Χριστός και δεξιά η Παναγία.

Δύσκολη η επιλογή…

Αν δείτε στο Χάρτη, το σύμπλεγμα των βουνών της νότιας Πίνδου κρύβει δεκάδες γραφικά, σχεδόν άγνωστα χωριά, και οι επιλογές για ορεινές οδικές διαδρομές, κυρίως για 4Χ4, είναι πολλές. Δαιδαλώδη φαράγγια, ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές, ένας ποταμός με δύο ονόματα ο Ασπροπόταμος ή Αχελώος, χωματόδρομοι και οι παραπόταμοι του, πέτρινα γεφύρια, μονοπάτια, χαράδρες, άγρια βλάστηση και πηγές συνθέτουν το τοπίο της περιοχής. Προορισμός ιδανικός για ταξιδιώτες που αγαπούν τα βουνά, τα ποτάμια,τα  φαράγγια, τα δάση και τις εναλλακτικές ορεινές οδικές διαδρομές.

 Βάση διαμονής για αυτές τις ημερήσιες εξερευνήσεις μπορεί να είναι η καταπράσινη Πύλη,  το κοντινό της Μουζάκι στον κάμπο, τα ορεινά χωριά Ελάτη και Περτούλι ή ακόμη τα Τρίκαλα μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας  με πολλές επιλογές νυχτερινής εξόδου ( απόσταση 335 χλμ. από την Αθήνα).

            2 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στη νότια Πίνδο

Από την Πύλη ξεκινούν δύο εξίσου εντυπωσιακές οδικές διαδρομές: Η μία ανηφορίζει βόρεια, μέσα από πλατανόδασος, τις πλαγιές του Κόζιακα προς  την Ελάτη και τα αλπικά λιβάδια στο Περτούλι όπου και το χιονοδρομικό κέντρο.  Μία άλλη ανηφορίζει την νότια πλευρά του φαραγγιού προς τα χωριά της Αργιθέας, Ροπωτό, Ανθηρό, με τα πέτρινα γεφύρια και τους νερόμυλους ακολουθώντας από ψηλά τον ποταμό Αχελώο. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ι : Προς τις πλαγιές του Κόζιακα για Ελάτη-Περτούλι- Πύρρα 

Από την Πύλη περνάμε την γέφυρα Κονδύλη και συνεχίζουμε σε μία καταπράσινη διαδρομή προς Ελάτη και Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Ανηφορίζουμε τις πλαγιές του Κόζιακα.

Σε απόσταση 14 χλμ από την Πύλη και υψόμετρο 900 μέτρων συναντάμε την Ελάτη, χτισμένη μέσα σε καταπράσινο τοπίο με πλατάνια, έλατα, πηγές και τρεχούμενα νερά. Είναι το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων και το πιο τουριστικά ανεπτυγμένο με παραδοσιακούς ξενώνες, ταβέρνες και μπαράκια.  Αποτελεί ακόμη μία επιλογή για διαμονή στην περιοχή. Από την Ελάτη ξεκινούν πολλές ορειβατικές διαδρομές, ενώ σε 7 χλμ  βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου  και σε μικρή απόσταση από το χωριό, στην θέση Κόκκινος Βράχος, βρίσκονται τρεις αναρριχητικές διαδρομές.

Το Περτούλι και τα λιβάδια του

Μετά την Ελάτη σε υψόμετρο 1090 μέτρων βρίσκεται το Περτούλι (απόσταση 50 χλμ από τα Τρίκαλα). Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού ξεχωρίζει για τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες.

Περτούλι
Περτούλι. Το χωριό ξεχωρίζει για τις κόκκινες στέγες του

Σήμερα το χωριό είναι πόλος έλξης επισκεπτών κυρίως για εναλλακτικό τουρισμό  (ιππασία, πεζοπορία, τοξοβολία, ορειβασία, ποδηλασία) και για χαλαρές διακοπές στο βουνό. Το δάσος Περτουλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα δάση ελάτης στην Ελλάδα. Στην προστασία του έχει συμβάλει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που με εκατονταετές συμβόλαιο έχει την εκμετάλλευση και χρήση του δάσους.

Περτούλι λειβάδια
Τα Περτουλιώτικα λιβάδια. Εδώ γίνεται κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Στο παρελθόν το Περτούλι υπήρξε μεγάλο κτηνοτροφικό κέντρο. Μπορούμε να το υποψιαστούμε από το μοναδικής ομορφιάς τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας μετά το χωριό. Το δάσος διακόπτεται άξαφνα και ο δρόμος διασχίζει ατέλειωτα λιβάδια και καταπράσινα ξέφωτα όπου καθρεφτίζουν τα καθάρια  νερά των πηγών και των ποταμών του Αχελώου. Εδώ είναι τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, μία  περιοχή μοναδικού αναλλοίωτου φυσικού κάλλους, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000, όπου τα τελευταία χρόνια γίνεται το ετήσιο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων,  συνήθως τέλη Μαϊου. Μεγάλο πανηγύρι!

Ο ορεινός ασφαλτόδρομος συνεχίζει προς το χωριό Πύρρα με το πέτρινο γεφύρι στη ρεματιά ενώ το καφέ-παντοπωλείο “Αντιγόνη” στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με τον πλάτανο είναι ανοιχτό χειμώνα-καλοκαίρι. Ο δρόμος συνεχίζει προς το χωριό Δέση, κυκλώνει τις βουνοκορφές του Κόζιακα και έπειτα αρκετά ορεινά χιλιόμετρα συνδέεται βόρεια με τον επαρχιακό δρόμο Καλαμπάκας-Τρικάλων.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΙΙ: Προς της Αργιθέας το ποτάμι και τα γεφύρια …

Στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού, νότια της Πύλης, προς τα χωριά της Αργιθέας με τους παραποτάμους του Αχελώου,  βρίσκονται τα περισσότερα πέτρινα γεφύρια. ‘Οπου κι αν κοιτάξεις, ξεπροβάλλει κι ένα πέτρινο γεφύρι…

Πύλη Τρικάλων γεφύρι παλαιοκαμάρας
Γεφύρι Παλαιοκαμάρας κοντά στην Πύλη. ‘Εργο κι αυτό του Αγίου Βησσαρίωνα

Η διαδρομή παίρνει τον δρόμο προς Ροπωτό, Δρακότρυπα κι ανηφορίζει στα ορεινά χωριά Αργιθέα και  Ανθηρό, όπου βρίσκεται ένα ακόμη εντυπωσιακό γεφύρι στο Πετρωτό. 

Πίνδος Αχελώος Συκιά
Ο ποταμός Αχελώος ή Ασπροπόταμός και οι βουνοκορφές της νότιας Πίνδου.

Η θέα κόβει την ανάσα καθώς αποκαλύπτει από ψηλά τα φαράγγια που διασχίζει ο ποταμός Αχελώος ή Ασπροπόταμος όπως ονομάζεται στην περιοχή.  Ενας “πληγωμένος” ποταμός από τα έργα της εκτροπής του για την κατασκευή του φράγματος της Συκιάς, όπως μαρτυρούν τα βουνά επιχωματώσεων που έχουν αλλοιώσει δραματικά το φυσικό περιβάλλον.

 

Το τοπίο στις βουνοκορφές γυμνώνεται και οι ανήλιαγες πλαγιές κρατούν χιόνι μέχρι τα τέλη της άνοιξης.

Αργιθέα

Η Αργιθέα με το ποτάμι της είναι ένα μικρό χωριό χτισμένο σε καταπράσινη λαγκάδα. Το χωριό είναι ιδανικό για βόλτα στα πέτρινα γεφυράκια ενώ υπάρχει κι ένα καφενεδάκι στις όχθες ανοιχτό όλο τον χρόνο.

Αργιθέα
Το ποτάμι της Αργιθέας

Στην περιοχή διεξάγεται κάθε χρόνο το BikeOdyssey, ένας 8ήμερος XC (Cross Country) ποδηλατικός αγώνας που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως. Περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου σε λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο μέρος ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Λίγο παρακάτω, στο  χωριό Ροπωτό, το καφενεδάκι πλάι στον γραφικό νερόμυλο λειτουργεί μόνο καλοκαίρι.

Γεφύρι Πετρωτού Καρδίτσας

Αχελώος γεφύρι Πετρωτό
Το γεφύρι Πετρωτού

Πολύ κοντά στο Πετρωτό ή Λιάσκοβο  βρίσκεται και το εντυπωσιακό γεφύρι του Πετρωτού ή Λιασκοβίτικη καμάρα που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα δείτε ταμπέλες. Είναι μία εντυπωσιακή πέτρινη κατασκευή, ένα πλήρως ημικυκλικό τόξο, που γεφυρώνει τον παραπόταμο του Αχελώου Πετριλιώτη και ενώνει τη Θεσσαλία  με την  Ήπειρο.

Ο δρόμος συνεχίζει προς το φράγμα Συκιάς όπου διακρίνονται από ψηλά οι “πληγές” του Αχελώου από τα έργα εκτροπής του, και περνά στα Τζουμέρκα της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ www.greek-crossroads.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αδελφοί Σαράντη: Η μικρή τυροκομική επιχείρηση που έγινε «αυτοκρατορία» – Τα ακούραστα αδέρφια και η χρονιά ορόσημο με την εξαγορά γαλακτοβιομηχανίας στη Λάρισα
Featured

Αδελφοί Σαράντη: Η μικρή τυροκομική επιχείρηση που έγινε «αυτοκρατορία» – Τα ακούραστα αδέρφια και η χρονιά ορόσημο με την εξαγορά γαλακτοβιομηχανίας στη Λάρισα

Απρ 27, 2025
Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μαγνησίας που θυμίζει καρτ ποστάλ
TravelView

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μαγνησίας που θυμίζει καρτ ποστάλ

Απρ 26, 2025
Τρίκαλα: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το Διαχρονικό Μουσείο που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης- Άνω των 12.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός
Featured

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Το Διαχρονικό Μουσείο θα είναι του τρικαλινού λαού»

Απρ 26, 2025
Βόλος: Συνελήφθη ο 17χρονος που λήστεψε σούπερ μάρκετ της Ν. Ιωνίας
Featured

Στα χέρια της Αστυνομίας 3 από τους 7 διαρρήκτες εκκλησιών και καταστημάτων σε Τρίκαλα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Απρ 26, 2025
Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα
Featured

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα
Featured

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Next Post
Έφυγε νωρίς ο Γιώργος Μπανταβάνης

Έφυγε νωρίς ο Γιώργος Μπανταβάνης

To εύκολο μυστικό για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου

To εύκολο μυστικό για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου

KARAKIKES Shopping Center:Νέα χρονιά με -30% σε όλα τα μπουφάν και συνεχόμενο ωράριο

KARAKIKES Shopping Center:Νέα χρονιά με -30% σε όλα τα μπουφάν και συνεχόμενο ωράριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd