Ψωμί τύπου μπριος με τυρί και ντομάτα

Ψωμί τύπου μπριος με τυρί και ντομάτα…

Υλικά :
1 κούπα χλιαρό γάλα φρέσκο
1 κ.γ. μάγια ξερή
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 αυγό
1.1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 ζάχαρη
περίπου μισό κιλό αλεύρι
μια μεγάλη ντομάτα
350 γραμμάρια κεφαλογραβιερα
Εκτέλεση :
Βάζω το χλιαρό γάλα με τη μάγια σε μια κούπα και το αφήνω πέντε λεπτά. Χτυπάω το βούτυρο με το αυγό για 10 λεπτά και προσθέτω το γάλα με τη μάγια μετά τη ζάχαρη και το αλάτι. Τέλος λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμενο. Κόβω κύβους μια ντομάτα το έξω μέρος της όχι τα σποράκια και ότι έχει από το ζουμί της. Τριβω την κεφαλογραβιερα και στιβαζω στο ταψί. Πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρουνοσπορο. Αφήνω μια ώρα να ανέβει και ψήνω στους 180 ° για 50 λεπτά περίπου..

 

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.